Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TBMM Genel Kurulunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve bağlı kurumlara ilişkin bir sunum yaptı.

Bakan Varank, 2022 yılı bütçe görüşmelerinde Çorum sanayicisini anlattı. 

Çorum sanayicisine övgü dolu sözler sarfeden Bakan Varank, “Son dönemde önemli bir ihtiyacı karşılayan sanayi siteleri inşa ettik. Bölge milletvekilleri gidip görün  takdir edip, övgüler yağdıracaksınız. Bütün bunlar bakanlığımızın destekleriyle ivme kazanıyor. Sabahleyin bir fabrikayı gezdik, dünyada 2. büyük fabrika. Bunu yapan Çorum ve Çorumlular. Dolayısıyla Çorumlulara ve Çorum’a şükran borçluyuz. Böyle bir onur, böyle bir büyüklüğü Türkiye’ye kazandırdığı için.

Bu övgülerin sahibi kim biliyor musunuz? CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu. Peki bu övgüleri hangi firma için söylüyor? Bakanlığımızın; Teknopark muafiyetlerinden, yatırım teşviklerinden, Ar-Ge ve Tasarım Merkezi desteklerinden faydalanan KOSGEB’le, TÜBİTAK’la Ar-Ge Projeleri yürüten ve bu destekler için Bakanlığımıza müteşekkir olduğunu her fırsatta ifade eden bir değirmen makinası üreticisi için. Aynı Kılıçdaroğlu daha iki gün önce bu kürsüye çıkıp ‘Bu bütçede sanayiciye destek yok’ diyordu. Kılıçdaroğlu zannediyor ki bu işler öyle kendi kendine oluyor.”