Aşgın açıklamalarında, "Tuncay Yılmaz bey benim özelliğimi bilir. CHP grubu da bilir. Getirdikleri bireysel özel meselelerde bile ben hep adaletin, hakkaniyetin ve adil olmanın yanında durmaya çalıştım. Rabbim bize adaletsizlik, hakkaniyetsizlik asla nasip etmesin. Ama yok bilmem falanca gençlik kollarının bilmem AK Parti’nin , herşeyi bırakalım hepsi CHP’li mi olsun? Böyle bir şey var mı ya? AK Parti Çorum’da yüzde 65’lerde oy almış bir parti. Yani bu eleştiri siyaseten muhalefet olsun diye yapılıyor” ifadelerine yer verdi.

CHP Çorum Belediye Meclis Üyeleri arasında adaletlerini tescil edecek kişiler olduğuna dikkat çeken Aşgın, “Çünkü bize isim öneriyorlar. Biz diyoruz ki şundan emin olun. Hakkıysa mutlaka girer. Hakkı değilse babamın oğlu olsun girmez. Ve hakkıyla adil bir şekilde CHP Meclis Grubundan bize önerilen ve şuan farklı birimlerimizde çalışan kardeşlerimizin olduğunu açık yüreklilikle ifade ediyorum. Çünkü biz milletimizin partisine, rengine, ırkına bakmıyoruz. Biz sadece adaletin peşinde koşuyoruz. Rabbime şunun için hamd ediyorum. Aldığımız elemanlar üzerinden tartışılıyoruz. Elhamdülillah. Bir kişi çıkarmadık. 40 bin insan sadece 3 tane CHP’li belediyede işten çıkarıldı. İstanbul, Ankara ve Adana’da kapıya koydu. Siz onun hesabını verin. Çok kıymetli bürokrat arkadaşlarımızın tamamını kapıya koydunuz. Çoluğunu çocuğunu hiç düşünmediniz. Evet gidin itfaiyeye aldığımız arkadaşlar kimler olduğunu anlatsın. Alevi mi sünni mi CHP’li mi MHP’li söylesin. Kim olduğuna bakmadan alıyoruz. Bizim adaletimizden de abdestimizden de şüphemiz yoktur” şeklinde konuştu.

ADALETLE YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Aşgın, “Gidin Beltaş’a en son alınan elemanlarda dahil olmak üzere vallahi ben bilmiyorum kaçı CHP’lidir, kaçı AK Partilidir, kaçı MHP’lidir. En yakın bu tutumumu bilenler ise komisyonlardaki arkadaşlardır. 2 bin personeli olan bir belediyede birkaç kişi üzerinden AK Partili kimlikleri üzerinden tartışılmasını sadece siyasi olarak değerlendiriyorum. Anlayışla karşılıyorum ama konunun aslı astarı yoktur. Adaletten sapmayacağız, aşkla muhabbetle çalışacağız. Adaletle yürümeye devam edeceğiz” sözleriyle adaletli davrandığına vurgu yaptı.