Çorum’un Uğurludağ ilçesinde yaşayan Bekir Torun isimli vatandaş, babasına sağlık kurulu raporu alabilmek için felçli hastayı her gün 75 kilometre mesafedeki hastaneye götürüp, getiriyor.
Yüksek tansiyon, diyabet ve kısmi felç teşhisi konulan hastayı aracın içerisine serdiği yatakta yaklaşık 150 kilometre taşıyan Torun; doktorların babasıyla ilgilenmediğini iddia etti.
Hastane yönetimine sitem eden Torun, “Kimse derdimizden anlamıyor. Biz bu hastayı heyetin önüne mi atalım?” dedi.
Uğurludağ ilçesinde 3 yıldır yatağa mahkum bir şekilde hayatını sürdüren Hasan Hüseyin Torun’un oğulları, babalarına sağlık kurulu raporu almak için geçtiğimiz günlerde Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu.
Vücudu kısmı felçli olan ve 3 yıldır yürüyemeyen hastanın teşhis için hastaneye getirilmesi gerektiği söylendi. Bunun üzerine oğulları; Hasan Hüseyin Torun’u bir minibüsün içerisine serdikleri yatakta yaklaşık 75 kilometre mesafedeki Uğurludağ ilçesinden Çorum’a getirdi. Babalarını tekerlekli sandalye ile hastaneye taşıyan yakınları, hiç beklenmedik bir durumla karşılaştı.

“FELÇİ HASTANIN YÜRÜMESİNİ İSTEDİ”
İddiaya göre; kurulda yer alan bir doktor, hastanın felçli olduğuna ikna olmadı ve yaşlı adamın yürümesini istedi.
Bunun üzerine hastanın oğlu Bilal Torun, babasının ayağında diyabet nedeniyle yara bulunduğunu, yüksek tansiyon hastası olduğunu ve 3 yıldır yatağa mahkum olduğunu söyleyerek, yürüyemeyeceğini söyledi. Fakat heyet hasta yakınlarını dikkate almadan, kendilerini kapı dışı etti.

“HASTAYI ATIP GİDELİM Mİ?”
Bu duruma sinirlenen Bilal Torun, “3 gündür bize rezillik koymayıp, çıkardılar. Yüzümüze dahi bakmadılar. Biz bu hastayı heyetin önüne atıp gidelim mi? Babamıza sahip çıkıyoruz. Kimse derdimizden anlamıyor. Buradan Valimize sesleniyoruz. Lütfen bu hastane ile ilgilenin” diyerek sitem etti.
Hastanın diğer oğlu Bekir Torun ise, babasına 3 yıldır kendisinin baktığını, 10 gün önce trafik kazası geçirdiğini ve vücudunda kırıklar olduğu belirterek, 3 gündür hastanede rezil olduklarını söyledi.
Sağlık kurulu raporu 3 gündür çıkarılmayan Hasan Hüseyin Torun’un yakınları, konuya ilişkin yetkililerden yardım istedi.