Ocak dönemi belediye meclis toplantısı Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın başkanlığında yapıldı. Toplantıda gündem dışı söz alan CHP’li belediye meclis üyelerinin eleştirilerini Başkan Aşgın yanıtladı.

CHP Grup Başkan Vekili Tuncay Yılmaz, Başkan Aşgın’ın sosyal medya hesabından yerli otomobilin logosu ile ilgili yaptığı paylaşımı gündeme taşıdı. Yılmaz, bir süre önce Çorum Belediyesi tabelalarına TC ibaresinin yeniden yazılmasını gündeme getirdiklerini, ancak buna karşı çıkıldığını hatırlattı.

Başkan Aşgın ise, CHP’nin PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP ile kolkola olduğunu ileri sürdü. CHP Meclis üyelerinin Başkan Aşgın’ı masalara vurarak protesto ettiği, AK Partili Meclis Üyelerinin ise alkışladığı görülürken, Başkan Aşgın, tüm meclis üyelerine Dilarbakır’da HDP önünde evlat nöbeti tutan anneleri desteklemek için Diyarbakır’a gitme çağrısı yaptı. Aşgın, “AK Partili, CHP’li, MHP’li üyeler olarak hep birlikte otobüsle gidelim nöbet tutan annelerimize destek verelim” açıklamasında bulundu