Bu bölgelerin gelişim hızını artırmak ve uzun yıllar yeterlilik bakımından herhangi bir sorun yaşanmasını engellemek amacıyla oldukça geniş yollar ile yüksek kapasiteli yağmursuyu, içme suyu ve kanalizasyon hatları yapmaya özen gösterdiklerini dile getiren Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Yaptığımız işlerin tamamında uzun yıllar sonrasını hesaplıyoruz. Tüm çalışmalarımızda gerek oluşabilecek yoğunluklara cevap verebilme gerekse kalite ve uzun ömürlülük konularına dikkat ederek bugünü ve yarını değil; şehrimizin geleceğini inşa ediyoruz.” dedi.

Sanayiye çıkan 3. bağlantı yoluna asfalt

Belediye, Çorum Sanayi Sitesi 3. bağlantı yolunun da asfalt serimini tamamlıyor.

Fevzi Çakmak 3. Cadde ve Mimar Sinan Mahallesi 15. Cadde üzerinden Çorum Sanayi Sitesine bağlanan duble yolun tek şeridinin asfalt çalışmasını tamamladıklarını dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, geçtiğimiz aylarda Çorum Sanayi Sitesine çıkan 2 bağlantı yolunu tamamladıklarını ve trafiğe açtıklarını belirtti. 3. bağlantı yolundaki çalışmaların da kısa süre içerisinde tamamlanarak yolun kısa süre içerisinde hizmete açılacağını kaydeden Başkan Yardımcısı Zahir, “Belediye Başkanımız, esnafımıza 1 bağlantı yolu sözü vermiş, sonrasında bu sayıyı 3’e çıkarmıştı. 1 yol sözü verip 3 yol yaptık. Bu yollardan 3.’sü olan ve duble yol olarak tasarladığımız Mimar Sinan 15. Caddemizin 8 metre genişliğe ve 700 metre uzunluğa sahip tek şeridinde asfalt serimini gerçekleştirdik. Diğer şeridini de birkaç gün içerisinde tamamlayıp bu şık ve duble yolumuzu şehrimize kazandırmış olacağız. Yeni açılan bağlantı yollarımız ile sanayiye ulaşım çok daha kolay hale geldi. Bu alternatif bağlantı yollarıyla Sanayi Sitesi, Mimar Sinan bölgesi ve çevredeki hemşehrilerimizin gelecekte ulaşım konusunda yaşayabilecekleri sorunların da önüne geçmiş olduk.” dedi.

Ata 1. Cadde asfalta hazır

Belediye yapılaşmaların tamamlandığı bölgelerde yeni açılan yolların alt yapı çalışmalarını tamamlayarak asfalt serimine hazır hale getiriyor. Yeni yerleşim bölgelerinden olan Ata 1.Cadde’de geçtiğimiz günlerde yağmursuyu çalışmalarını ve parsel bağlantılarını tamamlayan belediye, asfalt hazırlıklarına başladı. Kış aylarına girdiğimiz bugünlerde yol çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüklerini dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, "550 Metre uzunluğa ve 20 Metre genişliğe sahip Ata 1.Caddemizin altyapı çalışmalarını geçtiğimiz günlerde tamamladık. Ekiplerimiz burada 8800 metre küp kazı çalışması yaptı; 3960 ton mekanik serimi gerçekleştiriyor. Birkaç gün içerisinde asfalt serimini tamamlayarak caddemizi vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız." dedi.