Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Teşkilatı’nda Ramazan Bayramı nedeniyle bayramlaşmaprogramı düzenlendi.
Partililerin yoğun ilgi gösterdiği bayramlaşma töreninde parti çalışmaları da değerlendirildi.
AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu ve Merkez İlçe Başkanı Av. Yaşar Anaç, ilk olarak makamlarında milletvekilleri ve partililer ile bayramlaştı. Daha sonra partinin toplantı salonunda geniş katılımlı bayramlaşma düzenlendi.
Bayramlaşma törenine; AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı, Çorum eski Milletvekili Murat Yıldırım, Çorum Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Çorum Milletvekili, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, Merkez İlçe Başkanı Av. Yaşar Anaç, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, Gençlik Kolları Başkanı Ünal Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, AK Parti İl ve Merkez İlçe Yönetimi, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ile çok sayıda partili katıldı.
Parti binasında düzenlenen bayramlaşma töreni genel kurulları ve divan toplantılarını aratmadı. Milletvekilleri ve parti yöneticileri tek tek bayramlaştıktan sonra parti çalışmaları değerlendirildi. Toplantıda toplam 6 kişi birer konuşma yaparak parti politikaları ve yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi.
Konuşmaların ardından bayramlaşma programı sona erdi.
Program sonunda Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım ile Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt'a birer çiçek verildi. Murat Yıldırım aldığı çiçeği basın mensuplarına hediye ederken, Milletvekili Kurt Kadın Kollarına, Milletvekili Ceylan ise bir vatandaşa çiçeğini hediye etti.

BU YOL MUKADDES BİR YOL
Ak Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, AK Parti'nin ilçe başkanları,belediye başkanları, kadın kolları, gençlik kolları ve tüm ana kademeleriyle yoğun bir çalışma programı sergilediğini anlatarak, performans sisteminde Türkiye'de 4. il olduklarını, bu açıdan tüm partililere teşekkür ettiğini söyledi. Bekiroğlu, "bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Ancak bu şekilde olursak Türkiye huzurlu, güvenli, istikrarlı bir ülke olur. Bu yol mukaddes bir yoldur. Hep birlikte bu yolda yürümeye devam edeceğiz" dedi.

TERÖRDEN UZAK, HUZURLU BAYRAMLAR YAKIN
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, bayramların tüm İslam alemine, İslam ülkelerine huzur ve mutluluk getirmesini diledi.
Yaşar Anaç, rahmet ve bereket ayı Ramazan'ın tamamlandığını, şimdi ise hep birlikte bayramı kutladığımızı hatırlatarak, dün Giresun'da meydana gelen helikopter kazasında şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.
Anaç, terör belasından uzak, huzurlu, sükunetli nice bayramlar temennisinde bulundu.
Anaç, bayramların tüm İslam ülkelerine barış, huzur ve mutluluk getirmesini, acıların, akan gözyaşlarının bir an önce dinmesini diledi.
Yaşar Anaç, tüm Çorum halkının, partililerin ve İslam aleminin Ramazan Bayramını tebrik ederek konuşmasını tamamladı.

TÜRKİYE, BU MÜCADELEDEN GALİP GELECEK
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise konuşmasında Türkiye'de yaşanan terör olaylarını değerlendirerek, eli kanlı terör örgütlerinin Ramazan ayında bile can almaya devam ettiğini, bu olayların birtakım kuklalar tarafından yönlendirildiğini, bu eylemlerin tümümün de aynı merkezden yönetildiğini çok iyi bildiklerini, bunların ortak amacının güçlü Türkiye'ye engel olmak olduğunu ileri sürdü. Külcü, "Bu topraklarda birilerinin yüzyıllardır gözü var. Dün başaramadılar, bugün de, yarın da başaramayacaklar. Bizler yüz yıl önce de bu tezgahları, bu tuzakları gördük. Türkiye bu mücadeleden galip çıkacak" diye konuştu. Külcü ayrıca Türkiye'nin İsrail ve Rusya ile yaptığı anlaşmaları son derece olumlu adımlar olarak değerlendirerek, "devletlerin ebedi düşmanlıkları olmaz. AK Parti hükümeti dost sayısını artıracak, düşman sayısını azaltacaktır" ifadesini kullandı.

GÜÇLÜ OLMAMIZI İSTEMİYORLAR
AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt da, Türkiye güçlendikçe birtakım çevrelerin düşürmeye, zayıf bırakmaya çalıştığını belirterek, "bizler bir ve beraber olursak kimsenin bize gücü yetmez" dedi.
Annesinin vefatından dolayı acılarını paylaşan, zor gününde yanlarında olan tüm partililere teşekkür eden Milletvekili Kurt, "aile olmak güzel bir şey, ancak anne olmak ise özel bir şeydir" diye konuştu.
Kurt, "Bizler güçlendikçe birileri eteğimizden çekiyor. Güçlü olmamızı istemiyorlar. Bu durumda birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz gerekmektedir. Bir ve beraber olursak bize kimsenin gücü yetmez. Yürüdüğümüz yol doğru yoldur. Bu yolda yürümeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
AK Parti'nin bayramlaşma töreninde Milletvekili Ahmet Sami Ceylan'ın daveti üzerine geçtiğimiz günlere vefat eden Milletvekili Kurt'un annesi Sevgi Ceritoğlu için fatiha okundu.