Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı’nın direktifleri doğrultusunda led ışıklarla donatılan Gazi Caddesi üzerinde bulunan Çorumgaz binasının ön cephesi Türk Bayrağı ve Atatürk'ün dev görüntüleri yansıtıldı.

Özel ve önemli günlerde led ışıklarla Çorum halkına görsel şölen sunulan Çorumgaz binasında, vatandaşlar, görsel şöleni büyük bir keyifle izledi.

Özel ve anlamlı günlerde Çorum halkı için sosyal faaliyetlerini sürdüren Ahlatcı Holding, aynı zamanda Çorum’a yatırım yapmaya ve Çorum’un gelişmesi için çaba göstermeye devam ediyor.

Çorum yapılacak her yatırım için elini taşın altına koyan Ahmet Ahlatcı, ülkemiz içinde Savunma Sanayisi’nden, koronavirüs salgınına kadar büyük bir çaba gösteriyor.

Sosyal sorumluluk alanında da çalışmalarını sürdüren Ahlatcı Holding iştirakleri bünyelerinde birçok çalışmalara imza atıyor.

Kültürel etkinliklerle adını sıkça duyuran AHL PARK AVM, engelli öğrencilerin sosyal hayata katılmalarını da sağlıyor. Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören öğrenciler AHL Park AVM’de düzenlenen etkinliklerle doyasıya eğleniyor.

SOSYAL SORUMLULUKTA ‘AHLATCI’ BİR MARKA

Türkiye'nin ilk ve tek bağımsız web ödülleri organizasyonu Altın Örümcek Ödülleri’nde Ahlatcı Vakfı ‘Sosyal Sorumluluk’ kategorisinde yaptığı projeler ve destekler neticesinde ödül kazanmıştı.

Haziran ayında gerçekleştirilen Altın Örümcek ödül töreninde vatandaşların kullandığı oylar sonucunda ‘Sosyal Sorumluluk’ kategorisinde de Ahlatcı Eğitim Sağlık ve Yardımlaşma Vakfı ödül kazanmıştı.

Durumu iyi olmayan birçok öğrenciye de burs veren Ahlatcı Vakfı, başarılı öğrencilere de destek veriyor.

Ahmet Ahlatcı, Ahlatcı Eğitim Sağlık ve Yardımlaşma Vakfı’nı şu sözlerle tanımlıyor:

‘Biz yardımlaşmayı ailemizden gördük. Komşumuz açken biz tok yatmazdık; sağ elin verdiğini sol el bilmezdi. Paylaşarak gelişmeyi öğrendik, paylaşarak büyüdük. Çorum’da kurduğumuz kuyumcu dükkanımızı çok çalışarak ve doğru adımlar atarak koca bir holding haline getirdiğimizde de ne doğduğumuz ve büyüdüğümüz toprakları, ne de sorumluluğumuzu unutmadık.

Ülkemizin geleceğinin hak ettiği gibi sağlam olmasının tek yolunun sağlam ellerde olması gerektiğinin bilincindeyiz. Bu nedenle Ahlatcı Holding olarak birçok alanda istihdam sağlamanın yanında kurduğumuz Ahlatcı Eğitim Sağlık ve Yardımlaşma Vakfı ile ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunabilmenin, öğrencilerin barınması için yurtlar yapabilmenin, komşularımızı doyurmanın, camiler inşa etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Yalnızca kadim şehrimiz Çorum için değil, güçlü ülkemizi ve gelecek nesilleri desteklemek için elimizden geleni mutlulukla yapıyoruz.

Gelişmek için beklemeye değil, bugün harekete geçmeye inanıyoruz.’

HER ZAMAN SPOR VE SPORCUYA DESTEK VERDİ

Çorum’da faaliyetlerini sürdüren hemen hemen her branştan spor kulüplerine gençlerin daha kaliteli eğitim ve tesiste gelişimini sürdürmesini isteyen Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, kulüplerden desteğini esirgemedi.

Çorum’da faaliyet gösteren Futboldan voleybola kadar her kulübe sponsor olarak destek verdi.

Çorum Futbol Kulübü’nün de forma sponsoru Ahlatcı.

TEK BAŞINA PANDEMİ’NİN YARALARINI SARMAYA ÇALIŞTI

Koronavirüs salgının başlaması ve ülkemizi etkisi altına almasının ardından birçok iş yeri kapanırken, işletmelerde çalışanlarını işten çıkarmak zorunda kalmıştı.

Pandeminin yaralarını sarmak isteyen Ahmet Ahlatcı, zor günlerin yaşandığı Pandemi zamanında işletmelerinden işçi çıkarmayıp, Holding bünyesinde bulunan işçilerin yüzde 10’u kadar da yeni işçi alımı gerçekleştirmişti. Yeni istihdam yaratan Ahlatcı, birçok insanın zor şartlar altında işsiz kalmamasına da engel olmuştu.

KORONAVİRÜSÜ BİTİRECEK AŞININ HERŞEYİNİ DEVLETE BAĞIŞLADI

Covid-19 salgının ardından aşı çalışmaları başlatan Ahmet Ahlatcı, koronavirüsü bitirecek sprey aşının tüm gelirini de ülkemize bağışlamıştı.

Kurucusu olduğu Nanografi firmasına salgının başlamasının ardından talimatlarını veren Ahmet Ahlatcı, yerli sprey koronavirüs aşısının geliştirmesini tamamlayıp, gerekli testlerin yapılması ve üretim aşamasına gelmesi için tüm geliştirme ve yapılandırma çalışmalarını Sağlık Bakanlığı’na karşılıksız devretmiş, aşının satışından kazanılacak olan geliri de almayıp Ülke hazinesi bırakmıştı.

Pandeminin başlangıcından sonra Külliye’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret eden Ahmet Ahlatcı, yerli sprey aşı çalışmaları hakkında Erdoğan’a bilgiler vererek, tüm süreci anlatıp, aşının geliri almayacağını açıklamıştı.

Pandemi döneminde Başkan Erdoğan tarafından başlatılan ‘Biz Bizi Yeteriz’ kampanyasına da Ahmet Ahlatcı bir buçuk milyon liralık bağışta bulunmuştu.

ÇORUM’A HAVAALANI VE DEMİRYOLU GELMESİ İÇİN HERŞEYİ YAPIYOR

Çorum'un halkının uzun zamandır yapılmasını beklediği havaalanı için girişimlerini sürdüren Ahmet Ahlatcı, havaalanını Çorum’a kazandırabilmek için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Şubat ayında Çorum’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Havaalanın yapımı konusunda bürokrasiyi hızlandırmak için Ahmet Ahlatcı'ya havaalanı yapması teklifini sunmuştu.

Ziyaret sırasında Çorum Havaalanı ile ilgili istekleri Bakan Adil Karaismailoğlu'na ileten Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, Çorum için havaalanının hayati önem taşıdığını ve Çorum'a kazandırılması gerektiğini ifade etmişti.

Ahmet Ahlatcı'nın dile getirdiği Çorum Havaalanı konusuna oldukça olumlu bakan Bakan Karaismailoğlu, Havaalanın yapımı konusunda bürokrasiyi hızlandırmak için Ahmet Ahlatcı'ya havaalanı yapması teklifini sundu.

Bakan Karaismailoğlu'nun teklifine olumlu karşılık veren Ahmet Ahlatcı, havaalanını en kısa sürede Çorum'a kazandırmak için ivedilikle çalışmalara başlayacaklarını açıklamıştı.

Havaalanı konusunda çalışmaların hızlandırılması için yerel dinamiklerinde projeye katkıların oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Ahmet Ahlatcı, Çorum Belediyesi ve Çorum Valiliği'nin havaalanına yapılması gereken 3.5 kilometrelik pisti yapmaları halinde havaalanının kalan her şeyini kendisinin yapacağının sözünü kamuoyuna açıklamıştı.