AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (YEDAŞ) Çorum’a 6 yılda 120 milyon TL’lik yatırım yaptığını açıkladı.
Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. Çorum İl Koordinatörü İlyas Akyol’u makamında ziyaret eden Milletvekili Ceylan; YEDAŞ’ın Çorum’daki yatırımlarıyla ilgili bilgiler verdi. Elektrik dağıtımının özelleştirilme sürecine değinen Ceylan, kamuda 3,5 milyon TL olan yatırım tutarının, YEDAŞ'ın özelleştirilmesinin ardından 14 milyon TL’ye çıktığını belirtti.
Milletvekili Ceylan ayrıca; Mecitözü yol ayrımı ile Alaca yol ayrımı arasında kalan yolun aydınlatılacağını söyledi.
Ceylan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu topraklar üzerinde oynanan oyunlar milletimizin ferasetli duruşuyla, hükümetimizle birlikte bozuldu. 2017 bizim için daha aydınlık olacaktır. Yeniden ekonomik anlamda, sosyal anlamda kalkınmaya devam edeceğiz. Elektrik özelleştirileceği zamanlarda vatandaşlarda bir tedirginlik vardı. Acaba kamudan daha az mı yatırım alacak diye. Ama gördük ki 2010 yılında kamudayken 3,5 milyon TL olan yatırım, 2011 yılında özelleştirildikten sonra 14 milyon TL’ye yükseldi. Şuana kadar da Çorum’a 120 milyon TL’lik yatırım yapıldı. Tüm ilçelerimizle birliktedir bu rakam.
Yıllık ortalaması 20 milyon TL’dir. Yıllık Çorum’a 20 milyon TL yatırım yapılıyor. Enerji Bakanımızın başkanlığında bölge toplantıları oluyor ve en sorunsuz il olarak da Çorum gözüküyor.
İl başkanlığı sürecimde Çorum’un girişi ve çıkışı aydınlatılmalı demiştik ve ilk olarak da Samsun yolunu aydınlatmıştık. Mecitözü yol ayrımı ve Alaca yol ayrımına kadar yollar ışıklandırılacak. Bu ayın sonu itibariyle pırıl pırıl bir girişe sahip olacağız. Buradaki toplam harcamamız 10 milyon TL’dir. Bu sadece burada kalmadı, Osmancık Çevreyolu, Alaca Çevreyolu ve Sungurlu’da yol aydınlatma çalışmaları devam ediyor. Bundan sonra da çalışmalar devam edecek.”

‘KAYIP KAÇAK ORANIMIZ %7,5’
Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. İl Koordinatörü İlyas Akyol ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Çorum’da kayıp kaçak oranının %7,5 olduğunu bildirdi. Akyol, “6 yılda Çorum’a 120 milyon TL yatırım yaptık. Her yıl 7 kat gibi bir artışla yatırımlarımızı gerçekleştirmekteyiz. Ortak paydamız Çorum’a yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Çorum için çalışıyoruz. Kayıp kaçak oranımız %7,5 oranındadır. Bu Türkiye ortalamasının çok çok altındadır. Yatırımlarımızı en üst seviyede tutuyoruz. Müşteri memnuniyetini çok fazla önemseniyor. Çağrı merkezlerinin çalışan sayısını yaklaşık 3 katına çıkaracağız” diye konuştu.