Köy halkı sabit telefonlarla görüşme yapamazken, her türlü ücretini ödedikleri telefonlardan yararlanamamanın mağduriyetini yaşıyor.
Edinilen bilgiye göre; Palabıyık Köyü’nde 5 ay önce telefon kabloları koptu. Bu nedenle de telefonlar çalışmıyor.
Muharrem Türkmen, Şeref Çark ve Haydar Çark isimli vatandaşlar, telefon kablolarının yere inmesi nedeniyle mağduriyet yaşıyor. Kablonun düşmesi sırasında evlerinin çatısı zarar gören vatandaşlar, ayrıca kablonun yere inmesi nedeniyle traktör kullanırken, çalışma yaparken bir hayli zorluk çekiyor.

Telekom ekiplerine durumu bildiren köy halkı, aylardır ekiplerin köye gelerek arızayı gidermesini bekliyor.
Telekom’a dilekçe verdiklerini, defalarca kuruma başvurduklarını ancak bir türlü arızanın giderilmediğini söyleyen vatandaşlar, “telefonların vergisini veriyor, parasını ödüyoruz, ancak kullanamıyoruz. Telekom ekipleri pandemi salgını var diye köye gelmiyorlar. Bu kadar vurdumduymazlık olmaz. Virüs salgını var diye hiçbir kamu hizmeti yapılmayacak mı? Her türlü etkinliğe katılırken virüs yok da, köyümüzün telefonlarını onarırken mi virüs var? Telefon kabloları sokakta, bahçemizde serili duruyor. Direkleri onarıp kabloyu yeniden asmak çok mu zor?

Telekom yetkililerinden anlayış, hizmet ve duyarlılık bekliyoruz. Lütfen bir an önce gelsinler ve telefon kablolarını düzeltip mağduriyetimizi gidersinler” şeklinde konuştular.