Törene, Çorum Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek, İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı, STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, salgın süreci dikkate alınarak kutlandı. Kutlamalar, Saat Kulesi’nden Atatürk Anıtı’na kadar bayrak ve flamalarla kortej yürüyüşü ile başladı.

Atatürk Anıtı’nda düzenlenen kutlama töreni ise saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Kutlamalar kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Kutlama töreni ‘Cumhuriyetin Kuruluşundan Günümüze Çorum’da Milli Bayramlar Sergisi’nin gezilmesi ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’na özel Çorum Belediye Bandosu’nun konseri ile sona erdi.Tören sonunda gençler, çocuklar ve vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirdi.

19 Mayıs’ın Önemi

Üzerinden 102 yıl geçen 19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs aynı zamanda “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanmaktadır. Atatürk Millî Mücadele sıralarında Türk milletini ileri götürecek olanların ve köhnemiş fikirlere karşı gelecek olanların genç fikirler olduğunu görmüştü. Bu nedenle de “gençlik” kavramı Atatürk için ayrı bir önem taşımaktadır. Atatürk gençlerden sık sık bahsederken, yaş sınırı dışında fikri olarak gençliği yani, fikirde yeniliği ifade etmiştir. O’nun şu sözü çok anlamlıdır: “Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir.”