TRT Müzik kanalında yayınlanan "Yüreğimde Türküler" belgeselinde Çorum'un müzik kültürü, ozanları, türküleri, halk oyunları ve yerel sanatçıları tanıtıldı.
Çorum’un tarihi gelişimi ve turizm potansiyeli hakkında bilgilerin verildiği programda, yerel sanatçılar Rasim Kopar, Çiçek Erdemir, Arif Sadeçolak, Nazlı Kalender, Okan Petriçli, Dilan Kayacı, Dinçer Şimşek ve Hakan Katı ile Çorumlu halk ozanları Aşık Rıfat Kurdoğlu, Sürmelican, Aşık Koçali, Aşık Borani birlikte Aşık Şekip Şahadoğru'nun torunu TRT Türk Halk Müziği sanatçısı Tülay Örten Yıldız, annesi Türkan Örten ve babası İlhami Örten katıldı.
45 dakika süren ve Kırmızı Misket Yapım tarafından TRT Müzik kanalına çekilen programın danışmanlığını Zafer Gündoğdu, yapımcılığını Yelda Kozluklu, yönetmenliğini ise Suat Kozluklu yaptı.
Önceki gün TRT Müzik kanalında saat 11.45’de yayınlanan "Yüreğimde Türküler" programında yerel sanatçılar,"Gayrı Dayanamam Ben Bu Hasrete, Kader Seninle Mahkemem Var, Hem Okudum Hem Yazdım, Şu Uzun Gecenin Gecesi Olsam, İlvanlım, Vefasız, Bağdat Ellerinden Gelen Turnalar, Hakir Görme İnsanı, Gezsemde Dünyanın Dört Bucağını gibi Çorum'a ait türküleri ve deyişlerini okudular.
Kırmızı Misket Yapım tarafından Velipaşa Konağı'nda çekimleri yapılan, "Yüreğimde Türküler" belgeselinde Aşık Şekip Şahadoğru'un hayat hikayesi damadı emekli öğretmen İlhami Örten tarafından anlatılırken, Aşık Şekip Şahadoğru ve babası Aşık Hasan'ın birlikte okuduğu türküler arşiv görüntüleri ile izleyiciye aktarıldı.
Programda ayrıca Aşık Borani, Aşık Rıfat Kurdoğlu ve Sürmelican'ın da hayat hikâyeleri arşiv görüntüleri ile anlatıldı.
Çorum'un tarihi ve kültürel yönlerinin de anlatıldığı programda, Alacahöyük ve Boğazkale ile Saat Kulesi, Ulucami, Gölün Yazı ve İskilip’ten görüntülere yer verildi.
Çorum'un leblebisi, İskilip Dolması, bakırcılığı ve düğünlerinin tanıtıldığı programda konuşan Araştırmacı-Yazar Ethem Erkoç ise Çorum’un Selçuklulardan beri merkezi yönetimlerden tarafından güvenilir bulunduğu bu anlayışın Osmanlı ve Cumhuriyetin ilk yıllarında da devam ettiğini söyledi. Bu yüzden Çorum'un adının sürgünler şehrine çıktığını anlattı.
Hattuşaş Halk Oyunları ekibinin Çorum yöresine ait oynadığı Dilla oyunundan sonra semah gösterileri ile program sona eriyor.
Programın tekrarı 31 Aralık 2011 Cumartesi günü yayınlanacak.