ÇORUM YÖRESİ DEYİMLERİ VE HİKAYELERİ KİTAPLAŞTIRILDI…!!!

Milletleri millet yapan ve onu dünya milletleri arasındaki yerini belirleyen “Doğum, düğün, aile yapma, aileyi yaşatma, aileyi sona erdirme, oyun, mekân, halk takvimi, çeşitli konularda halk inançları, yardımlaşma, dayanışma, köy odaları, iskân, şiir, mani, gülmece, hikâye, destan, deyim, beddua, hayır dua ve hikâyeleri gibi kültür unsurlarına yer verildi.

Orta Anadolu Halk Kültüründe Deyimler ve Hikayeleri adlı kitabımızda 350 sayfada, Üç yüz civarında başlık altında ele aldığımız bu unsurlarımızın önlemli bir kısmı aslına sadık kalınarak genel ağızla anlatıldı.

Bir kısmı yerel ağız ve anlatımla, bir kısım deyim de yöresel hikâye ve aksanla aktarılarak, Yozgat, Çorum, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Çankırı, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Kayseri, Sivas, Konya yöresinin kültür unsurlarına farklı bir pencereden bakılmaya çalışıldı.

Unutulmak ve yok olmak üzere olan bu kültür unsurlarını derleyip, toplayarak kitap halinde yazılı hale getirmek ve Bilge Oğuz Yayınları arasında gelecek nesillerimize aktarma amaç edinildi.

Kitabımız:

Bilim camiası, Türk Milleti ve Çorumlu hemşehrilerime hayırlı olsun.

Araştırmacı Yazar

İsmail UÇAKCI

Birlikte:

Orta Anadolu Halk Kültüründe Deyimler ve Hikayeleri adlı kitabımızda.