Önceden 2 iş günü gibi kısa sürede yapılan abonelik işlemlerinin Çorum Müdürlüğü’nün Samsun'a taşınmasıyla birlikte 2 ay gibi uzun bir sürede dahi yapılamaz olduğunu kaydeden Saadet Partisi Çorum Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Seyit Ahmet Güher, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
‘Abonelik için başvuru yapıldıktan sonra 15 gün içerisinde kontrole gelmesi gereken YEPAŞ yetkilileri adres bulunamadı pano bulunamadı gibi sudan nedenlerden dolayı ret vermesi sürecin uzamasına tekrar 15 gün beklenmesine neden olmakta. Yine aynı şekilde YEPAŞ’ın Çorum Müdürlüğünde yetkili kişi bulunmaması sürecin hızlandırılması için görüşmek için gidildiğinde muhatap bulunmaması bu gün git yarın gel denilmesi çalışan personelin kendi egosunu vatandaşın üzerinden tatmin etmesi kabul edilemez bir duruma gelmiştir.
Tanıdıkları olanlar veya üst yetkililerin bir telefonla işlerini halletmeleri vatandaşın ise aylarca bekliyor olması vatandaşı çileden çıkarmış bir kaç kişinin sözlü tartışmalara polemiklere girdiği görülmüş vatandaşın sabrı defalarca sınanmıştır. Artık bu sürecin çözülmesi elzem olmuştur. 
Daha önceden elektrik ve su tesisat oda başkanı Sayın Erol Bozkurt sürecin çözülmesi için girişimleri olmuş lakin yeterli olamamıştır. Elektrik dağıtımının özelleşmesinden dolayı 'ben yaptım oldu' zihniyeti tavan yapmış ve maalesef vatandaşımıza yeterince zarar vermiştir. 
Bizler Saadet Partisi gençliği olarak sorunların çözümü için bakanlık, müdürlük, meslek odası ve bu durumdan mağduriyet yaşayan elektrikçi esnafının bir araya gelerek sıkıntıların ortadan kaldırılması için istişare yapmalarının gerekli olduğunu görüyoruz. Daha önce Merkez ilçe başkanlığı olarak konunun önemine dikkat çektik ve takibinde olduk ve yine aynı şekilde konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.’