"Unutulmaya Yüz Tutmuş Çorum Yemekleri" yarışmasında jüri değerlendirmelerinin sonucunda çorbalar, et yemekleri, hamur işleri ve tatlılar olmak üzere 4 kategoride dereceye girenlere ödülleri verildi.
Ödül töreninde konuşan Belediye Başkan Vekili İsmail Yağbat, “Yapmış olduğumuz bu yarışma gelecek yıllarda büyüyerek devam edecek. Bu tarihi handa yöresel yemeklerimizin sergileneceği nezih bir restoran da yer alacak. Gelecek ve şimdiki neslin geleneksel ve sağlıklı yemeklerimizi öğrenmesini amaçlıyoruz; obezite başta olmak üzere birçok sağlık sorununa sebebiyet veren fast food gibi sağlıksız beslenme şekillerinin de önüne bu şekilde geçebileceğimizi ümit ediyoruz. Sabahın erken saatlerinden beri hünerlerini sergilemek için emek harcayan tüm katılımcılara ve yine erken saatlerden bu yana birbirinden güzel yemekleri değerlendiren kıymetli jürimize teşekkür ediyorum. Dereceye giren katılımcılarımızı gönülden kutluyorum.” dedi.
Et yemekleri kategorisinde Hatice Atak 3., Ayşe Singer 2., Hanım Sağlam 1.; hamur işleri kategorisinde Elif Sarı 3., Fatih Ayhan 2., Selma Özbek 1.; çorbalar ve aşlar kategorisinde Emine Aliçeşme 3., Nilgün Gürkeskin 2., Nurdan Kepçe 1.; Tatlılar kategorisinde ise Yeliz Akkaya Türkal 3., Emine Kara 2., Leyla Dağ ise 1. oldu.
Her kategori için birincilere 3000 TL, ikincilere 2000 TL, üçüncülere ise 1000 TL ödül verildi.