Tarihin en güçlü kadın figürlerinden olan Hitit Kraliçesi Puduhepa, ilk kez Kültür Bakanlığı himayesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde İstanbul Pera Palas Otel’de düzenlenen toplantıyla tanıtılmışı. İş kadınları, barışın simgesi olan Hitit Kraliçesi Puduhepa’nın tanıtımı için, Hitit Medeniyeti’nin başkenti Çorum’a geldi.

Turkey One Derneği yöneticileri ilk olarak Çorum Belediyesi’nin ev sahipliğinde Çorumlu Obasında ağırlandı.  DEMSA Group Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Turkey One Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan’ın da aralarında bulunduğu heyete Çorumlu Obası’nda İskilip dolması ikram edildi.

Programda konuşan Çorum İşkadınları Derneği Başkanı Semrin Kaleli, Turkey One Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve Vali Mustafa Çiftçi, Çorum’un tarım ve sanayide olduğu kadar tarihi ve kültürel açıdan da önemli bir il olduğuna dikkat çekti.

Günü Çorum’da geçiren Turkey One Derneği yöneticileri Çorum Müzesi ve Velipaşa Konağı’nı da ziyaret etti. Heyet, yarın da Alacahöyük ve Hattuşa gezecek.