Tarihe kara bir leke olarak geçen, büyük acıların yaşanmasına neden olan Çorum Olaylarının 42. yıldönümü nedeniyle Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ile Alevi Kültür Merkezi Derneği tarafından anma programı düzenlendi.

Vakıf bahçesinde düzenlenen programda semahlar ve türküler, deyişler yer alırken, yapılan konuşmalarda ise adalet, barış ve özgürlük taleplerinin yanı sıra olaylarla yüzleşilmesi, dosyaların yeniden açılarak yargılamanın sağlıklı, hukuk kurulları çerçevesinde yeniden yapılması, katliamda hayatını kaybedenlerin anısına sevgi ve kardeşlik anıtı yapılması talep edildi.

Etkinliğe; CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, CHP Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Çankaya, Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Mustafa Aslan, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Cuma Erçe, CHP İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Gençlik ve Kadın Kolları temsilcileri, İl-İlçe yöneticileri, Emek Partisi yöneticileri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Etkinlikte Alevi Kültür Merkezi Derneği adına Yıldız Şahin ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi Başkanı Nurettin Aksoy birer açılış ve selamlama konuşması yaptı.

Dede Nurettin Aksoy’un “çerağ uyarma”sı ile başlayan programda Emine Özten yönetimindeki semah ekibi gösteri sundu.

Panel ve serbest kürsü bölümünde ise; olayları bizzat yaşayan Av. Sadık Eral, Milletvekili Orhan Sarıbal ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez birer konuşma yaparak, Alevi toplumunun demokrasiden, özgürlüklerden, barıştan yana olduğunu, Çorum, Sivas, Maraş olaylarının bir insanlık suçu olduğunu anlatarak, katliamlarla yüzleşilmesini, yeni olaylar yaşanmaması için gereken her türlü tedbirin alınmasını istedi.
Programda Alevi birliklerinin temsilcileri de birer konuşma yaptı.