Hiçbir başarı rastlantı sonucu oluşmaz. Başarı rastlantının değil çalışmanın bir sonucudur. Çalıştığınız ortamda bir fark oluşturabiliyor ve farkınızı hissettirebiliyorsanız değer bulursunuz.
Lider olmanın da bir özelliğidir farklı olmak ve daima “Büyük” oynamak. “Büyük” düşünürseniz de netice de “Büyük” sonuçlara imza atarsınız.
Farklı olduğunuzda da herkes sizi takip eder ve heyecan ile emirlerinizi bekler çalışanlarınız. Her yeni güne heyecan ile uyanır ve işe koyulurlar tıpkı karınca misali planlı ve programlı dünyalarında gün be gün hep yeniliğe birlikte imza atarlar.
Ağzınızdan çıkan sözcükler not edilir ve hemen uygulamaya geçilir. Lider rotayı çizer ve yol gösterir. Tıpkı Çorum il Milli Eğitim müdürlüğünde olduğu gibi.
Büyük işler yapar ve işinizde fark yaratırsınız. Çorum Milli eğitimde geçmişe göre Büyük fark oluştukça ve istatistiklerin yönü hep yukarıya doğru oldukça sayın Seyit Ali Büyük ile ilgili daha çok sözler harmanlayacağız.
Araştırmalarıma göre, geçtiğimiz yıla oranla Teog sınavları başarı oranlarında ülke genelinde %2,50 gibi bir artış olmuş. Çorum ise Türkiye’yi ikiye katlayarak bu oranı ikiye katlamış ve bir önceki yıla göre %5.03 oranında başarı çıtasını yukarılara taşımış.
Bu oran çok vilayetin önüne geçmek ve yukarılara ve yukarılara tırmanmak anlamına geliyor. Belki de Çorum Teog da ilk on vilayet arasına girecek. Önümüzdeki günlerde göreceğiz.
Sayın Seyit Ali Büyük o kadar hızlı ki, performansı pek çok genç öğretmene ilham veriyor. Göreve başladığı günden bu yana 260’ın üzerinde okul ziyaret etmiş ve bu manada Çorum tarihinde bir rekora imza atılmış.
Çorum İl Milli eğitim genelinde görev yapan bütün milli eğitim müdürleri, müdür yardımcıları ve şube müdürleri arasında etkin bir Wattsapp iletişim gurubu kurulmuş. Bilgiye anında ulaşma, bilgiyi paylaşma açısından da bu yöntem oldukça etkili olmuş. Şeffaf bir otokontrol sağlayan etkili ve performansa yönelik bir uygulama olarak ben de bu örneği lideri olduğum kurumda uygulamaya başladım.
Sayın Büyük’ün göreve geldiği 2014 yılı Kasım ayından bu güne hemen her gün Çorum Milli eğitim de “Büyük” fark oluşturmak için attığı adımlar bunlarla da bitmiyor.
Başarıyı önemseyen ve ödüllendirmeden yana olan, paylaşımcı, güler yüzlü ve örnek uygulamalarla ilgili daha çok söz harmanlamak gerek. Ders dışı etkinlikler, egzersizler, 4 öğün, pansiyonlu okul ziyaretleri ve öğretmenlerle birebir görüşmeler neticesinde Çorum’da milli eğitim durağanlıktan dinamik bir yapıya doğru gidiyor.
Netice de Çorum Milli Eğitim’de “Büyük” işler yapmaya başladı. Kişisel başarı halkaları birbirine eklendikçe topyekun memnuniyeti de beraberinde getiriyor. Hal böyleyken netice de kurumsal başarı geliyor. Tıpkı “Teog Sınavları”nda Türkiye’nin iki katı büyümek gibi. Çorum milli eğitimde her geçen gün, her geçen hafta ve her geçen ay “Büyük” farka koşuyor.
Ve Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük Şemsi Tebrizi’nin Hz. Mevlana’ya söylediği gibi güzel bir şeyler yapıyor ve güzel işlere imza atıyor.
Bende Şemsi Tebrizi hazretlerinin öğüdüne uyarak bu güzel şeyleri gördüm ve bu güzel şeyler için güzel şeyler yazdım. Ne mutlu bize.