Fransa’nın Lyon kentinde düzenlenen ‘Festiculture’ kapılarını bu kez Türkiye için açtı. Bugün sona erecek fuar da Avrupa ülkeleri ve Fransa’nın farklı şehirlerden gelen özgün ürünler sergilendi.

Fuar'da Türkiye’ye özgü ürünler yer alırken, Çorum leblebisi de Fransızların ve Fransa'da yaşıyan gurbetçilerin beğenisine sunuldu.

Fuarda, Mersin tantuni, döner, İzmir kumrusu, Çanakkale peyniri, Ege’nin zeytinyağı, Adana ve Şanlıurfa kebabı, Gaziantep baklavası, Erzurum’un oltu taşı, Çorum leblebisi, Kayseri pastırması, Afyon sucuğu ve Afyon kaymağı Fransa’da yaşayan Türkler ile Fransızların beğenisine sunuldu. Fuarda ayrıca Hatay yemekleri dikkat çekerken, açılan börekler büyük ilgi gördü.