Antalya kampı öncesi tam ve tek yetkili olarak takımın başına getirilen ve ilk kez basınla çift kale öncesinde bir araya gelen Sportif Direktör Yakup Ateş son gelişmeler hakkında ilgiler verdi.
Çorum FK Sportif Direktörü Yakup Ateş, her kulüpte geçiş süreçlerinin böyle sancılı olduğunu ve Çorum FK olarak bu dönemi yaşadıklarını söyledi. Takımdaki ayrılıklar için bunun çok normal olduğunu belirten Ateş, "Ben göreve başladıktan sonra futbolcularla bir toplantı yaparak bu konu hakkında net görüşlerimi onlara aktardım. Öncelikle ayrılmak isteyenlerin iki gün içinde bana bildirmelerini istedim. Bu süre sonunda ayrılmak isteyen olması halinde ise kulübün belirlediği bonservis ücretini getiren gider yoksa izin vermeyeceğimizi kendilerine ilettik. Bizim kesinlikle hiçbir futbolcuyu gönderme düşüncemiz yok. Ancak yaşadığımız bu süreç sonunda gerek kendi isteği gerekse gelen teklifler nedeni ile ayrılık isteyen olursa da ona yapacağımız bir şey yok" dedi.

Çorum FK Sportif Direktörü Yakup Ateş açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;

Bonservis bedeli yatmadan kimse gidemez
Bu süreçte sosyal medyada bilgi kirliliği var. Bu bilgiler farklı kanallardan sızdırılıyor. Ancak biz kulüp olarak resmi açıklamayı bizim belirlediğimiz kurallar gerçekleşmediği sürece açıklama yapmadık, yapmayacağız da. Futbolcular birçok kulüple görüşebilir ancak bizim belirlediğimiz bonservis bedeli kulüp hesabına yatmadan transfer olmamıştır. Bugüne kadar giden futbolcularda olduğu gibi kulübün belirlediği rakam hesaba yattıktan sonra sosyal medya hesabımızdan biz duyurumuzu yaparız.

Ayrılmak isteyen futbolcuyu tutmayız
Kadromuz çok kaliteli isimlerden kurulu ve onlara da teklifin gelmesi normal. Bizde bu tekliflerden ayrılmak isteyenlerin ekonomik olarak kulübe katkı vermesi halinde izin veriyoruz. Kafa olarak ayrılmak isteyen bir oyuncuyu burada tutmanın ne takıma, ne o futbolcuya bir faydası olmayacağına göre, iki taraf içinde en doğru olanı yapmanın gayreti içindeyiz.

Takıma gerekli takviyeleri yapacağız
Şu ana kadar ayrılan arkadaşların yerini mevcut kadromuz içinde telafi edebiliriz. Tabii ki belli mevkilerde fazla eksilme olması halinde ya altyapımızdan ya da dış transferle bu eksikliği gidereceğiz. Bu konuda gerekli çalışmalarımız ve hazırlıklarımız sürüyor. Önemli olan sezon içerisinde tüm benliği ile takıma katkı verecek isimlerle yola devam etmek.

Hedefe ulaşmak için mücadele edeceğiz
Bu noktada camiamıza şunu söylemek istiyorum. Tüm yaşadıklarımıza rağmen çok kaliteli bir kadroya sahibiz. Sezon başında mutlak şampiyonluk hedefi ile yola çıkıldı fakat olmadı. Bulunduğumuz noktada her takım kadar bizimde şansımız var. Bu geçiş sürecini en iyi şekilde geçirerek oluşturacağımız kadro ile sezon sonuna kadar hedefe ulaşmak için mücadele edeceğiz. Bundan tüm camiamız emin olsun" dedi.

Kaynak: Corumsporluyuz.net