Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen basın toplantısına İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Bektaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Ömer Sobacı, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sinan Zehir, Çorum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Abdullah Paydar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İl Genel Meclisi üyeleri ve diğer yetkililer katıldı.
Toplantıda, Çorum’da son 4 aylık süreçte sağlık alanında hayata geçirilen yatırımlar hakkında bilgi veren AK Parti Milletvekili ve MKYK üyesi Ahmet Sami Ceylan, parti olarak iddialarının Çorum'un sağlık alanında bölgede 1 numara yapmak olduğunu söyledi.

"DİŞ HASTANESİ'NİN İNŞAATI BAŞLIYOR"

Çorum'da Diş Hastanesi ile ilgili bir sözleri olduğunu hatırlatan Milletvekili Ceylan, "Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin karşısında 20 bin metrekarelik bir alanda Diş Hastanesi inşa edilecek demiştik. Yapılan çalışmalarda zeminde su sıkıntısı bulunduğu için yeni bir alan belirledik. Cumartesi günleri araba pazarı olarak kullanılan 20 dönümlük alanda, içerisinde 60 ünite, bir ameliyathane, iki adet lokal girişim odası, bir adet yataklı servisi, bir adet protez laboratuvarı, üç adet panoramik röntgen bulunuyor. Halkımıza hizmet verecek diş hastanemizin ihalesi 29 Nisanda yapıldı. İhale aşamasından sonra inşallah temeli atılacak. İnşallah dişle ilgili de sevk oranını sıfıra indireceğiz" diye konuştu.
Yeni Diş Hastanesi'nin proje resimlerini ilk kez kamuoyuyla paylaşarak ihale sürecinin tamamlanmasının ardından inşa çalışmalarının başlayacağını dile getiren Milletvekili Ceylan, "Sağlık sektöründe dışarıya şevki bitirmek ve dışarıdan sevk alma iddiasındaydık. Şu anda Çorum'daki hastanemize yüzde 30 civarında dışarıdan sevk alıyoruz. Bu da en azından sağlık alanında nereye geldiğimizin göstergesidir, inşallah ihale sonuçlandıktan sonra temelini atıp, halkımızın hizmetine sunacağız ve Çorum'daki dişle ilgili sevk oranını sıfıra indirmiş olacağız” şeklinde konuştu.