İzmir’de bulunan Çorumluların kurduğu il, ilçe ve köy derneklerinin oluşturduğu, 13 derneğin üye, 10 derneğin de üye olmak için hazırlık yaptığı Çorum Dernekler Federasyonu, ikinci olağan genel kurulunu yaptı.
İzmir-Bayraklı’da bulunan Gümüşpala Düğün Salonu’nda gerçekleşen ikinci olağan genel kurul sonunda Genel Başkanlığa Veli Karakurt, Genel Başkan yardımcılıklarına Fuat Özdemir, Özgür Metin, Hasan Dalyan, Genel Sekreterliğe Seyit Ali Kurt, Genel Saymanlığa Kurbani Uçar ve üyeliğe Halil Ünlü getirildi. Denetleme Kurulu ise Orhan Renkli, Muharrem Erdoğdu ve Enver Yücel’den oluştu.
Yaklaşık 500 Çorumlunun katıldığı genel kurulda çok sayıda konuk hazır bulundu. Konuklar arasında bulunan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Çorumluların Alevi’si ile Sünni’si ile ayrımsız gösterdiği dayanışmayı yakından izlediğini, federasyona bağlı İbek Köyü Derneği’nin köyüne okul yapma çalışmalarına maddi katkı sunduğunu, önümüzdeki günlerde tekrar maddi destek vereceğini açıkladı.
Divan Başkanlığı’nı Çorum Eğitim, Kültür Vakfı Şube Başkanı Halil İbrahim Samgar’ın yaptığı genel kuruldan sonra bir konuşma yapan Veli Karakurt, bunun bir bayrak yarışı olduğunu, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde çalışacaklarını ifade etti.

Editör: TE Bilişim