AK PartiÇorum İl Başkanlığı’nda Çorum'un yıllardır beklediği demiryolu yatırımıyla ilgili basın açıklaması gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Ahmet Sami Ceylan, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun resmi açıklamalarına göre konuşarak Delice-Çorum arası tren yolunun 2023’te ihale kısmının gerçekleşeceğini yapım başlangıç tarihinin ise 2024’te başlayıp yaklaşık olarak 5 yıl kadar yıl sürebileceğini ama 2026’da  projenin tamamlanacağını Çorum’a hızlı trenin geleceğine dikkat çekti.

“1 KM YOL YAPAMAYANLAR TOPLUMU YANLIŞ ALGIYLA YANLIŞ YERLERE SÜRÜKLEMESİNLER”

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun 2035-2053 Vizyonu açıklamalarında belirtilen verileri gündeme getiren Ahmet Sami Ceylan, “04.05.2022 tarihine bakanımız ulaştırma bakanlığının vizyonunu açıkladı. Bizim vizyonsuz muhalefetimiz hiçbir zaman ülke yönetmediği için, hiçbir zaman ülkenin nasıl yönetildiğini bilmedikleri için açıklama yapmaya başladılar. Çorum hızlı trenle 30 yıl sonra kavuşacak diyorlar. Bu vizyon işi. Bakanımızın söylediği, ‘Türkiye’nin ulaşım ve lojistikte 2053 hedefi’ bakınız hedef gösteriyor. Devletler programlarında hedef gösterirler. Bir planlama vardır devlet böyle yönetilir. Bölünmüş yol 2053’e kadar 38 bin aynı şekilde otoyolu da 8 bine çıkaracak. Bunu bu gün başlayanlar ve bundan sonra başlayacak olanlarla beraber hedef koyuyor. Tabi bizim iktidara geldiğimizde 6 bin 600 km bölünmüş yol olduğunu şu anda 26 bin bölünmüş yol olduğunu ifade etmek isterim. 1 km yol yapamayanlar toplumu yanlış algıyla yanlış yerlere sürüklemesinler. Çünkü bu Çorum hepimizin” dedi.

“TÜRKİYE’NİN HER YERİNİ DEMİR YOLLARIYLA KAVUŞTURACAĞIZ”

Ceylan, “Aynı şekilde bakanımız 2023’te 19 buçuk milyon insanımızı hızlı tren kullanır hale getireceğiz diyor. Bu rakam 2035 yılında 145 milyon insanımızı hızlı tren veya yüksek hızlı trenle ulaşım yapar hale getireceğiz diyor. 2053’te 269 milyon insanımızı yolculuk yapar hale getireceğiz diyor. Bu bir vizyondur, ufuktur. Vizyon ve ufuk sahibi olmayan bunu anlayamaz. 2053 yılında 8 bin 554 km demiryolu hattını tamamlamış olacağız diyor. Sayın bakanın dediği bunlar. Bunu Nisanın 5’inde söylemiş. Şu ana kadar 8 ilimizin yararlandığı hızlı tren hattını 2053 itibarıyla 52 ile çıkaracağız vizyonumuz bu. Bunları 5’ er yıllık periyotlar halinde planlayarak toplamda 198 Milyar Euro buraya yatırım yapacağız diyor. 2053 yılı geldiğinde biraz önce verdiğim bilgiler dâhilinde Türkiye’nin her yerini demir yollarıyla kavuşturacağız. 8 bin 554 km yani Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Demir ağlarla öreceğiz’ dediği gibi demir ağlarla öreceğiz” ifadelerine yer verdi.

“BİZ SAMSUN DEĞİLİZ ÇORUM’UZ”

2053 ve 2035 devletin demiryolu planlama vizyonunu gösteren haritalara dikkat çeken Ahmet Sami Ceylan, “Aynı 8 bin km yeni yapılacak hızlı tren hattı il il hangi ayda başlayacak hangi tarihte bitecek burada il il yazıyor. Keşke arkadaşlar sitenin biraz daha altına inselerdi bunu görebilirlerdi. Çorum ne zaman başlıyor ne zaman bitiyor görebilirlerdi. İnsanımız yanlış algıyla yanılmamış, Çorumlunun kafası karışmamış olurdu. Delice- Çorum yapım başlangıç tarihi 2024 olarak veriyor. Bu devletin kaydı. Hangi ile ne zaman geleceği belli. Samsun haberi yayınlandı Samsun doğrudur belki ama biz Samsun değiliz Çorum’uz. Biz dediğimiz gibiyiz. Biz bakanımızla görüştük. Biz yaptığımız işe, kendimize, teşkilatımıza ve bakanımıza güveniyoruz. Muhalefet biraz daha dersine çalışsın yine sınıfta kaldı” dedi.

AK Parti İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya AK Parti MYK Üyesi Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Bektaş, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Fatih Temur, AK Parti İl Başkan Yardımcıları ve partililer katıldı.