Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum İl Başkanlığı tarafından CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, CHP Parti Meclis Üyesi Umut Akdoğan, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Merkez  İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz ve partililerin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda Çorum’un Kurtuluş Savaşı’na büyük destekler verdiğinin altını çizerek, “Bu ülke kurulurken kolay kurulmadı bir bedel ödendi. Bu bedeli ödeyenlerden bir de Çorum’dur. Çorum en çok şehit vermiş illerin arasındadır. Burada tam 1513 şehidimizin madalyası vardır Çorum’da. Türkiye’de en çok madalya almış ilimiz Çorum’dur” dedi.

Gök, “En çok şehit veren ilimiz Çorumdur. Çorum’un Milli Kurtuluş Savaşına vermiş olduğu katkıyı hepimiz biliyoruz. Bilmeyenler, görmezden gelenler ve ihanet edenlere sahip çıkanlar var. İskilipli Atıf Kurtuluş Savaşı’da herkes canı gönlüden Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında saf tutar, ülkeyi kurtarmaya çalışırken İskilipli Atıf Hoca Yunanlılarla iş birliği yaparak onun bildirilerini yurttaşlarımızın üzerine uçaklardan atarak Milli Mücadele’nin direncini kırmaya çalışan Atıf Hoca’ya sahip çıkanlar var. Bu ülkeyi yönetenlerin en başından en aşağısına kadar bunlarla iş birliği yapanlar var. Birtanesi de Çorum Valisi Çorum Valisi önceki aylarda bildiğimiz gibi İskilipli Atıf Hoca’nın mezarına bütün Çorum’un bürokrasisini andı ve gitti orada anma törenine katıldı. Milli Mücadeleye karşı direniş gösteren Atıf Hoca’nın mezarı başında Çorum Valisi ve yandaşları saf tuttu. Elbette ki Çorum Milletvekilimiz bunu karşılıksız bırakmadı. Kürsüden mecliste her zaman olduğu gibi Atatürk’e Cumhuriyete ve Çorumluların gerçek anlayışına sahip çıkan konuşmalar değerlendirmeler yaptı. Ben huzurlarınızda Tufan Köse’yi bir kez daha kutlamak istiyorum. Atatürk’ü İskilipli Atıf Hocaya yedirmedi mecliste. Meydanı boş bulduk zannedenler yanılıyorlar. Çorum İstiklal Savaşında en çok madalyayı almış bir şehrimiz bu Vali tarafından yönetilmeyi hak etmiyor. Bizim safımız Mustafa Kemal Atatürk’ün yanıdır. Bizim Safımız Cumhuriyetten yana olanların safıdır. Bizim safımız aydınlık Türkiye Yoludur” açıklamalarında bulundu.