Çorum Belediyesi Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, "Tuncay bey hep aynı şeyleri konuşuyor. Hep hikaye okuyup duruyor. Doğrudur ben resmi rakamları o öyle değil böyle değil diye ifade edecek değilim 2019,2020, 2021. Burada uzun vadeli borçlarla ilgili olan bölümlerde daha önceki bize gelmemiş olan bir takım borçlar vardı. Bunlar Yeni Hayat ve Hatap Barajı’ndaki DSİ’nin payıydı. Onlarla ilgili evraklar sonradan çıktı. Bunlar bizim ileri vadeli borçlarımızı şişirmektedir. Bunun haricinde biz Belediyemizin borcu olmadığını söylemedik. Diğer belediyelerinde borcu vardır ama biz sürdürülemeyen bir borcumuzun olmadığını ifade ediyoruz. Personelimize ait bir borcumuz yoktur” dedi.

“BİZ ARSA ÜRETİP ARSA SATIYORUZ”

Çöplü, “Kredi konusuna gelince bizimde öngöremediğimiz bir takım çalışmalarımız var. Toplu taşıma ile ilgili konularda kredi kullandım. 5 Milyon Lira, hat aldık, otobüs aldık. Bunlarla ilgili kredileri kullanacağız bu doğaldır. Hizmet etmeye devam edeceğiz. Yanlış bir durum yoktur. Biz arsa üretip arsa satıyoruz. 1Milyon 500 metrekarenin üzerinde bir arsa üretip aldık. Onun haricinde de 90 bin metre kare civarında arsa satıyoruz. Bunu inşalar talep ediyor. Siz almayabilirsiniz. Ama alacak insanlar var. Biz Çorum halkına hizmet etmeye devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

“TRAFİK KOMİSYONUYLA İLGİLİ KARAR ALDIK”

Otoparklarla ilgili konuda konuşan Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, “ Atıl, eskimiş araçlar var. Kullanılmayan araçlarla ilgili İl trafik komisyonunca alınmış kararlar var. Biz sadece Çorum Belediyesi olarak yapmıyoruz. Komisyonda, şoförler odası var, biz varız, emniyetten kurumlarla ortak bir çalışma yapıyoruz. Yediemin otoparklarına teslim edilecek” dedi.

“4 HALK EKMEK BÜFESİ DAHA HİZMETTE”

Çöplü halk ekmek büfeleriyle ilgili olarak, “Biz bu gün itibariyle 4 halk ekmek büfesini daha hizmete açtık ve ekmek satışımızı artırmış bulunmaktayız” açıklamasında bulundu.