Var Olsunlar:

Çorum yöresinin tarihi, kültürü ve edebiyat konularına ilişkin yazılmış yirmiyi aşkın bilimsel eseri kültür faaliyetleri arasına almışlar, bilim camiası ve Çorumluların hizmetine sunmuşlar.

Hacı Haldun Şahin, Mehmet Çanlı, İbrahim Gösterir, Halit Yıldırım, İrfan Yıldırım, Ahmet Cahit Hakseven, Ahmet Önder Kırcı, İrfan Yiğit, Meral Demiryürek, Abdulkadir Özulu gibi yazarların kaleme aldığı Çorum Aşiret Defterleri, Nüfus Defterleri, Nikonya’dan Çorum’a, Mezar Taşları, Salnameleri, Çorumlu Bestekarlar, Yöre Ağızları, Aşık Paşa oğlu Elvan Çelebi, Çorum Tarihi, Çorumlu Devlet Adamları gibi adlarla anılan eserleri kültür yayınları arasına almışlar ve yayın hayatına geçirmişler.

Var Olsun:

Muzaffer Külcü ve Dr. Halil İbrahim Aşkın başkanlar, basın yayın, kültür işlerinden sorumlu yöneticileri ve Çorum yöresinin bu tarih, kültür unsurlarını kaleme alan Çorum aydınları.

Örnek Olsun:

Park açılışlarında dahi şarkıcının pahalısı, dansözlerin fazla kıvıranını, konserlerin görkemlisini, havai fişeklerin yüksek gürültü çıkaranlarını düşünen, yöresi tarih, kültür, edebiyat unsurlarının yayımını belediyeye küflet sayan, Yozgat, Kırıkkale, Çankırı gibi çevre il, Sungurlu, Boğazkale, Alaca gibi bağlı ilçe Belediye Başkanlarına…

Ders Olsun:

1866 yılında yürürlüğe giren Belediye Başkanlığı Yasanından günümüze kadar il ve ilçelerinde iş başına gelmiş yüzlerce Belediye Başkanının neden isimlerinin bilinmediğini, konserlerinde yüklü paralar ödedikleri şarkıcılardan, dansözler söz edilmediğini ve Çorum Belediye Başkanları Muzaffer Külcü ile Dr. Halil İbrahim Aşkın gibi arkasında kalıcı, yararlı eserler bırakamadıkları ve bundan dolayı yüzlerce meslektaşları gibi isimlerin silinip gittiğini anlasınlar.

Yöremize böylesi tarih, kültür, edebiyat eserleri kazandıran ve bu eserlerden şahsıma da göndermeyi unutmayan sayın başkanlara ve yönetimine teşekkür ediyor, devamını diliyorum.

Araştırmacı Yazar

İsmail UÇAKCI

Çorumlu Dernekler Platformu Başkanlar Kurulu Başkanı