AK Parti Teşkilatları, AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM’de partisinin grup toplantısına katılımını Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan’ın görseliyle paylaştı.

Fotoğrafta Ceylan, Erdoğan’ın grup salonuna girişini diğer milletvekilleriyle birlikte ayakta alkışlarla karşılıyor.

AK Parti Çorum Teşkilatı’nın paylaşımında, Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kürsüde dünya ve ülke gündemine ilişkin yaptığı konuşmadaki şu sözleri yer aldı:

“Eğer gerçekten Atatürk hassasiyetleri olsaydı, havalimanı tabelasından önce kendilerine ‘Mustafa Kemal’in itleri’ diyenlerden hesap sorarlardı. 2023 bizim için bir final değil, büyük ve güçlü Türkiye hedefi için yeni bir milat, yeni bir başlangıç olacaktır.”

CEYLAN'IN PAYLAŞIMI

Milletvekili Ceylan da, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan mesajları paylaştı:

*Hep söylediğimiz gibi, Cumhuriyet bizim ilk değil son devletimizdir.

*Eser ve hizmet siyasetimizde, istiklal ve istikbal davamızdan taviz vermeden, samimiyet ile çalışacağız, çabalayacağız ve yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz.

*Atatürk Havalimanı’nda 29 Mayıs İstanbul’un fethini kutlayacağız.

*Merhum Aliya’nın, vefatından hemen önce elimizi tutarak bıraktığı emanete sahip çıkmayı sürdüreceğiz. O da şuydu: Tayyip kardeşim, buralar Evlad-ı Fatihan’dır. Bu Evlad-ı Fatiha’nın topraklarını siz koruyacaksınız. Aliya İzzetbegoviç’in karargahını mağara olarak nitelendiren bay Kemal’e en iyi cevap Boşnak kardeşlerimizden gelecektir. Bay Kemal sen mağarada yaşayanlarla siyasi ortaklık yapıyorsun. Sen yoluna onlarla devam et. Ortaklığını sürdürdüğün o mağaradakilerin hali ortada.

*Eğer gerçekten Atatürk hassasiyetleri olsaydı, havalimanı tabelasından önce kendilerine 'Mustafa Kemal’in itleri' diyenlerden hesap sorarlardı.

*2023 bizim için bir final değil, büyük ve güçlü Türkiye hedefi için yeni bir milat, yeni bir başlangıç olacaktır.

*Türkiye’nin böylesine kapsamlı ve iddialı vizyona, hedefe, programa, projeye sahip tek partisi AK Parti, tek siyasi birliği Cumhur İttifakı’dır.

*Bizim NATO’daki müttefiklerimizden tek beklentimiz, Türkiye’nin de kendi sınırlarını koruma, kendi güvenliğini ve istikrarını güçlendirmedeki meşru çabalarına aynı hüsnüniyetle yaklaşmalarıydı.

*NATO bir güvenlik oluşumudur, bir güvenlik teşkilatıdır dolayısıyla bu güvenlik teşkilatını güvenlikten yoksun hale getirmeye biz “evet” diyemeyiz.

*Cumhuriyet döneminde, 12 Eylül’den 28 Şubat’a kadar tüm darbecilerin demokrasimize yaptıkları ihaneti gizlemek için kullandıkları en önemli araç hep Atatürk maskesi olmuştur.