Çorum Açık Kapı Bürosu’nda İçişleri Bakanlığı Açık Kapı Sistemine 2023 yılında Çorum genelinde toplam 5 bin 313 başvuru yapıldı.

Kamu hizmetlerinin sunumunda memnuniyeti ve devletle vatandaş arasındaki karşılıklı iletişim ve güveni artırmak amacıyla İçişleri Bakanlığınca “Açık Kapı Projesi” hayata geçirildi. Çorum Açık Kapı Bürosu, Valilik Ek Bina-1 giriş katında 16 Nisan 2018 tarihi itibari ile hizmet vermeye başladı.

Çorum Açık Kapı Bürosu’na 2018 yılından itibaren bugüne kadar toplam başvuru sayısı ise 38 bin 370’e ulaştı.

Necmettin Uzun esnafa seslendi Necmettin Uzun esnafa seslendi

 Kurum tarafından 2023 yılı içerisinde 46 Halkla Buluşma Günü Toplantısı düzenlenerek toplantılara katılan 450 vatandaş, talep, öneri ve şikayetleri doğrultusunda ilgili birimlere gereği için yönlendirildi.

 Ayrıca yıl boyunca açık kapıya bizzat gelen bütün vatandaşlarla talep, öneri ve şikayetleri ile ilgili yüz yüze görüşme yapılarak, birebir ilgilenildiği belirtildi.  

AFŞİN’DE AÇIK KAPI BÜROSU OLUŞTURULDU

Kurum tarafından yapılan açıklamada,“2023 yılı içerisinde; asrın felaketi 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde yaşanan deprem felaketinden sonra Çorum Açık Kapı Şube Müdürlüğü olarak; Çorum Valisinin talimatlarıyla depremin beşinci günü Kahramanmaraş Afşin ilçesine gidilerek, Afşin Hükümet Konağı giriş katında Açık Kapı Bürosu oluşturulmuş, depremin etkisiyle yaşanan korku ve soğuk hava şartları içerisinde açık kapıya gelen binlerce depremzede vatandaş ile görüşme sağlanmıştır. Depremzede vatandaşların yaşamsal temel ihtiyaçlarının karşılanması, diğer illere tahliye edilmesi işlemleri, hasar tespit çalışmaları, hasar tespitine itiraz, yol masraf belgesi düzenlenmesi, çadır taleplerinin alınması, zarar beyanlarının alınması, e-devlet erişimi olmayan vatandaşlara yardımcı olunması ve deprem ile ilgili her hususta açık kapıya gelen bütün vatandaşlara gerekli bilgilendirme ve yönlendirmenin yapılması iş ve işlemleri Açık Kapı Şube Müdürlüğünce yürütülmüş ve 2 ay boyunca Afşin halkına hizmet verilmiştir” denildi.