Yarışma için Dinamik Sürüş, Güvenlik, Mekanik Kontrol, Elektrik Güvenliği ve Yerli Tasarım aşamalarından oluşan teknik kontrollerin tamamını geçen, piste çıkma ve  yarışma hakkı kazanan 37 takımdan biri olan ÇOROBOT EC1, 23-24 Temmuz 2022 tarihlerinde İzmit Körfez Pisti’nde yapılan yarışlarda 65 dakikada 20 turu tamamlama şartını gerçekleştirerek sıralamada 10. olma başarısı gösterdi.

Yarışmanın hazırlık süreciyle ilgili bilgi veren Çorobot danışman öğretmeni Hacı Recep Seyis şunları söyledi: “8 öğrenci ve 2 danışman öğretmenden oluşan Çorobot takımımız 60 gün gibi kısa bir sürede gece gündüz demeden özveriyle çalışarak elektrikli aracımız ‘ÇOROBOT EC1’ i tamamladı. Öğrencilerimiz tarafından tasarlanmış ve yerli olarak üretimi gerçekleştirilen BLDC HUP motora sahip ÇOROBOT EC1 elektrikli arabamız, maksimum 70 km/s hız yapabilmektedir. 280 adet Li-on kalem pilin seri ve paralel bağlanmasıyla oluşan bataryamız öğrencilerimiz tarafından yerli olarak üretilmiş olup aracımız 65 km menzile sahiptir. Ayrıca ÇOROBOT EC1 batarya durumu, araç hızı, batarya sıcaklığı, motor sıcaklığı vb. verileri 2 km yarıçaplı bir alanda merkezi bilgisayara aktarma özelliğine sahip olarak tasarlanmış olup, bir araçta bulunması gereken (far, sinyal, korna ,dikiz aynası vb.) elemanlar yanında ayrıca 7 dokunmatik gösterge paneline sahip.” dedi.

TOBB-OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ömür Ergül de ÇOROBOT Takımına, danışman öğretmenlerine ve sponsor olarak desteklerini esirgemeyen firmalara teşekkür etti.

Yarışma finalleri 30 Ağustos-04 Eylül 2022 tarihleri arasında Samsun’da yapılacak.