Çıtır çıtır bir börek hayaliyle dolup taşıyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu basit ve pratik muska böreği tarifiyle, evde kısa sürede harikalar yaratabilirsiniz. Hazır yufka ve birkaç malzeme ile mutfakta fark yaratın!

Evde pratik ve lezzetli bir şeyler yapmak isteyenler için ideal bir tarifimiz var. Hazır yufkadan çıtır çıtır muska böreği yapımı, hem zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak hem de lezzetiyle tüm ailenizi memnun edecek.

Bir fincan çayın yanına ne gider diye düşünüyorsanız, cevabımız kesinlikle muska böreği! Evde hazır yufka kullanarak yapabileceğiniz bu börek tarifi, peynirli ve maydanozlu harcıyla ağzınıza layık bir lezzet sunuyor.

MALZEMELER

2 adet hazır yufka
200 gram beyaz peynir
3-4 dal maydanoz(kıyılmış)
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Kızartmak için:

500 ml. ayçiçek yağı(2,5 su bardağı)

TARİF

Yufkaların uçlarını suyla yapıştırmanız yağda açılmamaları için önemlidir.
Böreklerin yağ çekmemesi için yağın düşük sıcaklıkta olmaması gerekli.
Bir kaseye peynir ve maydanozu alın. Karabiberi, tuzu da ekleyin ve güzelce karıştırın.
İki yufkayı üst üste koyun ve 3-4 parmak genişliğinde kesin.
Şeritlerden birinin ucuna peynirli karışımdan koyun ve üçgen şeklinde katlayın.
Bir sağa bir sola olacak şekilde üçgen görünümünde katlayın.
Uçlarının yapışması için biraz suyla yapıştırabilirsiniz.
Yağı tavaya alın ve ısıtın. Börekleri yağa bırakın.
Altın sarısı renk alana kadar çevirerek pişirin.

Artık muska böreği yapmak için bir ustanın elinden çıkmış gibi profesyonel tariflere ihtiyacınız yok. Bu kolay ve detaylı tariflerle, her seferinde mükemmel sonuçlar alacağınızdan emin olabilirsiniz. Deneyin ve lezzetli sonuçları kendiniz görün! Afiyet olsun.