Çorum’un İskilip İlçesi’nde meydana gelen, 3 kişinin ölümü, 1 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan cinayetin zanlısı tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, olayın şüphelisinin dün kendiliğinden teslim olduğunu, sevk edildiği İskilip Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandığını bildirdi.
Cumhuriyet Başsavcısı Yurdagül, olayla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:
"Mülhakatımız olan İskilip Cumhuriyet Başsavcılığı, yargı alanında bulunan İskilip İlçesi Soğucak Köyü'nde 21 Haziran 2015 tarihinde Hasan Eryaz, Hüseyin Eryaz ve Keziban ve Satı Şimşek isimli şahıslar, ateşli silahla yaralanmış olup, şahıslardan Satı Şimşek olay yerinde, Hüseyin Eryaz ve Hasan Eryaz isimli şahıslar tedavi gördükleri Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ölmüşlerdir.
Olayda kullanıldığı değerlendirilen av tüfeği, olay yerinde ele geçirilmiş olup bir şüpheli hakkında İskilip Sulh Ceza Hakimliğince yakalama kararı verilmiştir.
Hakkında yakalama kararı çıkartılan şüpheli, 23 Haziran 2015 tarihinde Başsavcılığımız Müracaat Savcılığı'na olayda kullandığı iddia edilen bir adet tabanca ile birlikte kendiliğinden gelerek teslim olmuştur.
Soruşturmanın yürütüldüğü İskilip Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen şüpheli, sevk edildiği İskilip Sulh Ceza Hakimliği'nce 24 Haziran 2015 tarihinde (bugün) tutuklanmıştır.
Soruşturma İskilip Cumhuriyet Savcılığı'nın 2015/1951 sırasına kayden devam etmekte olup, soruşturmanın aşamalarıyla ilgili olarak gerektiğinde yeniden açıklama yapılacaktır."