Geçtiğimiz ay Osman Günay başkanlığında gerçekleştirilen Çorum İl Genel Meclisi Ekim ayı dördüncü toplantısına katılan Çorum İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı, mahsulü zarar gören çiftçilere dağıtılmak üzere yaklaşık maliyeti 1 Milyon TL olacak, 310 ton arpa tohumu dağıtılacağını açıklamıştı.
Geçtiğimiz ay ki Çorum İl Genel Meclisi toplantısında konuşan Orhan Sarı, meclisin temsil ağırlama, tören, fuar, organizasyon bütçesinden çiftçiye dağıtılmak üzere arpa tohumu alımına destek verilmesini istedi. Orhan Sarı, Çorum’da Mayıs ayında yaşanan kötü hava şartlarından dolayı mahsulü zarar gören ve ÇKS kaydı olan ve TARSİM sigortası olmayan çiftçilere 1 Milyon TL’lik tohum dağıtılacağını ifade etmişti.
Bugün gerçekleştirilen Çorum İl Genel Meclisi Kasım ayı ikinci toplantısında çiftçilere dağıtılmak üzere alınacak tohumun kararı Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
Çorum İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerinin kararı desteklemesinin ardından İl Genel Meclisinin bütçesinden 200.000.00 TL alınarak tohum için Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne aktarılacak.