CHP Çorum Belediye Meclis Üyesi Erkan Özbal, servisçi esnafının zor günler yaşadığını ve mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini savundu.

Çorum Belediye Meclisi Mayıs Ayı toplantısı bugün saat 14.00’te Turgut Özal Konferans Salonu’nda Belediye Meclis üyelerinin katılımıyla toplandı. CHP Grubu servisçiler ve minibüsçülerin sorunlarına ilişkin gündem dışı önerge sundu. Önerge oy çokluğuyla reddedildi.

Oy çokluğuyla reddedilen önergeye ilişkin gündem dışı söz alarak konuşan CHP Belediye Meclis Üyesi Erkan Özbal, “Pandemi döneminde servisçiler ve minibüsçüler ile ilgili önerge verdiklerine değinerek, Servis mesleğiyle evlerini geçindirmek zorunda olan esnafımız zor günler geçiriyor. Düşünün ki bundan aylar önce resmi kurumlardan ihale yoluyla iş aldınız ama şu an akaryakıt fiyatları yükseldi. Giderler 5 kat arttı ama resmi dairelerden alınan servis ücretleri artmadı. Servisçi kardeşlerimiz resmi kurumlar ihaleleri iptal etsin diye dua ediyorlar. Gündem maddesi olarak değerlendirilseydi sizden destek beklerdim ama önergeyi gündeme dahi almadınız” dedi.