Bayramlaşma programına; CHP Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Milletvekili Tufan Köse, Mecitözü Belediye Başkanı Veli Aylar, Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, İl Gençlik Kolları Başkanı Onur Topkül, Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Tuncay Yılmaz, İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Yıldız Bek, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Hanim Ergül, Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Uğur Eke, Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Uğur Demirer, il ve merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, gençlik ve kadın kolları üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

Tüm katılımcıların, partililerin ve halkın bayramını kutlayan CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Kurban Bayramı’nın sağlık, mutluluk, huzur, başarı, adalet ve sevgi getirmesini diledi.

Tahtasız, Arefe günü vatandaşların ucuz ekmek kuyruğu beklediğine dikkati çekerek, halkın zamlar ve hayat pahalılığı nedeniyle zor günler yaşadığını ifade etti.
Tahtasız, konuşmasında şunları söyledi:

“Kurban Bayramı'na erişmiş olabilmenin mutluluğunu, heyecanını ve huzurunu yaşarken, diğer taraftan da her gün gelen zamların, hayat pahalılığının, yüksek enflasyonun getirdiği buhran sonucu sıkıntılı bir dönemin içerisinden geçiyoruz.

Kadınlarımıza, sağlık çalışanlarımıza, avukatlarımıza, halkımıza yönelik şiddet ve cinayetlerin tırmanışa geçtiği, yoksulluğun, işsizliğin, intiharların ülkemize karabasan gibi çöktüğü bu günlerde eriştiğimiz mübarek Kurban Bayramının sevincini maalesef tam anlamıyla yaşayamıyoruz.
Tüm olumsuzluklara rağmen bu sıkıntılı ve zor günlerin yerini Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı ile birlikte refah, huzur, barış, aydınlık dolu günlerin alacağına olan inancımız tamdır.

Bayramlar barış, dayanışma, paylaşma ve hoşgörü günleridir. Bizler binlerce yıllık tarihimizde gelenekselleşen bu yüce değerleri bayram günleriyle sınırlamayıp hayatımızın her anına ve alanına yayarsak bütün zorlukları aşar, bütün hayatımızı bayram tadında geçirebiliriz. Yeter ki el ele, omuz omuza verelim, birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. 

Yoksulluğu yenmek, yolsuzluğu, adaletsizliği yenmekle mümkündür. Ülkemizi ve ulusumuzu el birliğiyle bayram tadında günlere çevirebileceğimize olan büyük inancımla bayramınızı kutluyor, sağlık, mutluluk, esenlikler diliyorum.”

Mecitözü Belediye Başkanı Veli Aylar da bir selamlama konuşması yaparak tüm halkın ve partililerin bayramını kutladı.
Bayramlaşma programında karşılıklı sohbet edilerek, parti çalışmaları değerlendirildi.

Tahtasız, programa katılan basın mensuplarının da bayramlarını kutladı.