HABER: ONUR MÜLAZIM
Cumhuriyet Halk Partisi Çorum İl Gençlik Kolları üyesi gençler, Ankara’da meydana gelen kanlı terör saldırısını kınamak ve hayatını kaybedenleri anmak için eylem düzenledi.
Çorum Park önünde düzenlenen tepki eylemine; CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, CHP Üniversite Gençlik Hareketi Çorum İl Temsilcisi Haydar Aslan Kurtçu, Halk-Lis İl Başkanı Fatih Şanal ve bir grup partili genç katıldı.
Çorum Park önünde siyah bir bez açan CHP’li gençler, Ankara saldırısında hayatını kaybedenlerin fotoğrafları etrafında mum yaktılar.
Ardından CHP İl Gençlik Kolları Parti Sözcüsü Eren Ecevit, basın açıklamasında bulunarak terör olaylarını lanetledi.
Ankara katliamında hayatını kaybedenleri anmak ve terörün her türlüsüne “Hayır” demek için eylem düzenlediklerini belirten Ecevit, "Ankara'da meydana gelen kanlı eylemde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak ve terörün her türünü "Hayır" demek için bugün burada toplandık. Bizler sokakta yürürken, 'Yanı başımızda bomba patlayacak mı, evimize gidebilecek miyiz?" korkusu yaşamak istemiyoruz. Ülkede patlayan bombalardan ve terör olaylarında hayatını kaybeden vatandaşlardan devlet sorumludur. Bizler artık devletin görevini yapmasını istiyoruz. Sokaklarda rahat rahat yürüyebilmek istiyoruz. Patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.
Eylem sırasında güvenlik güçlerinin park çevresinde güvenlik önlemi aldığı gözlenirken, CHP'li gençler basın açıklaması sonrası olaysız bir şekilde dağıldı.