Çorum Emek ve Demokrasi Platformu, Çorum katliamında hayatını kaybedenleri türkülerle, semahlarla, deyişlerle, lokma paylaşımı ile andı.

Çorum Olayları sırasında hayatını kaybedenler, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi’nin bahçesinde yapılan etkinlikle anılırken, etkinliğe CHP’den kitlesel katılım sağlandı.

Semah gösterileri ve Haluk Tolga İlhan konserinin damga vurduğu program, yoğun ilgi gördü.

Etkinliğe CHP Genel Başkan Danışmanı, Parti Meclis Üyesi ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Korkmaz, CHP Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, CHP Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Gençlik ve Kadın Kolları Yöneticileri, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda partilinin yanı sıra diğer davetliler, yurtiçi ve yurt dışından konuklar katıldı.

Etkinlik sırasında bir konuşma yapan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “Kendimize şu soruları sormalıyız; Neden? Niçin? Amaçları ne? Eğer bu sorulara bir cevap verebilirsek, kafamızı kuma gömmeden, kapitalistlerin sermaye çarkına girmeden o zaman direniyoruz demektir. Niçin yaptılar? Çünkü Alevi toplumu demokrasiden, özgürlüklerden, barıştan yanadır. Alevi toplumu ‘Önce insan’ diyor. Egemenler toplumların değerlerine göre hareket ederler. Bu toplumun da en önemli değeri inançları ve kimlikleridir. Her gelen iktidar toplumu ayrıştırmanın yolunu bu iki temel nokta üzerinden götürmüştür. O koltuğu tutabilmek için toplumu birbirinden ayrıştırmıştır. ‘Ya benim gibi düşünecek rahat edeceksin. Ya da seni katlederim’ anlayışı üzerinden yürümüştür. Onun için bu katliamların hepsinin hesabı verilebilseydi bu katliamların hiçbirisi olmazdı” ifadelerini kullandı.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Korkmaz da bir selamlama konuşması yaparak katliamlarda hayatını kaybeden canlarımızı andı.

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Çorum olaylarının 41. yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada; “Halk düşmanlarının gerici, yobaz ayaklanma provasında hunharca katlettikleri tüm canlarımızı sevgiyle, saygıyla anıyorum.

Acı hepimizindir. Böyle uğursuz günleri, böyle katliamları bir daha yaşamamak için bir arada saflarımızı daha da sıklaştırmamız gerekir.

Faşizme inat demokrasi içinde birlik olalım.

Her türlü zulme, soykırım denemelerine karşı omuz omuza olacağımıza inanıyorum” dedi.