Tahtasız, Ziraat Odası Başkanlığında hem sorunlar hakkında bilgi aldı, hem de partinin çiftçiye, üreticiye yönelik projeleri hakkında bilgi verdi.

Çiftçinin girdi maliyetlerinin büyük oranda arttığına dikkati çeken Tahtasız, üreticinin artık üretemediğini ve ürettiğini pazarlamadığını kaydetti.

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamları eleştirerek tohum, gübre, ilaç gibi girdi maliyetlerinin aşırı yükselmesinin çiftçiye üretemez duruma getirdiğini ifade eden Tahtasız, tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin ülkemiz açısından önemini vurgulayarak, CHP iktidarında tarımsal üretime her türlü desteğe vereceklerini kaydetti.

Tahtasız, “Çiftçimizin borç yükünü hafifleteceğiz. Kredi, su ve elektrik borçlarının faizini silerek gelirine göre yeniden yapılandıracağız. Tarımsal üretimde kullanılan mazottan vergi almayacağız” diye konuştu.

Tahtasız’a ziyareti sırasında; İlçe Başkanı Metin Hıdır, İl Başkan Yardımcıları; Ferda Suiçmez, Duran Arslan, Ali Bükücü, Celal Uysal, Ümit Er, Burhan Erdem ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri eşlik etti.

Oda Başkanı Mustafa Yıldırım, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, CHP heyetine teşekkür etti.