Anneler Günü ile ilgili konuşmaların yapıldığı, şiirlerin okunduğu, türkülerin söylendiği ve katılımcılarımızın müzik eşliğinde hoşça vakit geçirdiği buluşmaya ilgi ve katılım üst seviyede oldu.

Etkinliğe; CHP Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız ve eşi Perihan Gazioğlu Tahtasız, İl Kadın Kolları Başkanı Kamile Anar, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Hanim Ergül, İl Gençlik Kolları Başkanı Onur Topkül, İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Yıldız Bek, belediye meclis üyeleri, Gelecek Partisi Kadın Kolları Başkanı Selma Bayraktar, Özel Eğitime Muhtaç Spastik ve Zihinsel Engellileri Koruma Derneği Başkanı Neslihan Hüsülüoğulları, bazı sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile çok sayıda anne ve anne adayı katıldı.

İl Başkanı Mehmet Tahtasız, eşi Perihan Gazioğlu Tahtasız, İl Kadın Kolları Başkanı Kamile Anar ve Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Hanim Ergül ile birlikte tüm masaları ziyaret ederek Anneler Gününü kutladı.

Yerel sanatçı Tuğçe Kılıç’ın hareketli türküleri ile renklenen buluşmada, katılımcılar hep birlikte halay çekti.

Anneler Gününün içeriği ile ilgili kısa konuşmaların yapıldığı programda, Firdevs Yalçın ise şiir ve türküleriyle sahne aldı.

Merkez İlçe Yöneticisi Havvanur Demirtaş’ın sunumunda gerçekleştirilen program, renkli görüntülere sahne oldu.

“GÜÇLÜ TOPLUM, GÜÇLÜ KADINLARLA OLUR”

Programın açılış konuşmasını yapan İl Kadın Kolları Başkanı Kamile Anar, “kadınlara bahşedilen en önemli özellik anneliktir. Annelik olmasaydı insanlık olmazdı. Anneler toplumun ve ailenin temel direğidir ve geleceğidir. Sağlam bir toplumun temelleri sağlam atılmış bir aile yapısı ile olur. Ailede annenin eğitilmiş olması, annenin kendini yetiştirmesi o toplumun medeniyetine, uygarlığına, ekonomisinin güçlü olmasına etki eder. Çünkü güçlü kadın güçlü toplumdur” dedi.

“ANNELİK, DÜNYADAKİ EN YÜCE DUYGUDUR”

İl Başkanı Mehmet Tahtasız ise konuşmasında; “Annelik hiçbir zenginlikle ölçülemeyen, dünyadaki en yüce duygudur. Sonsuz sabrın, şefkat, merhamet ve iyiliğin sembolü olan annelerin, benzersiz özverileri, sınırsız sevgileri ile her yaşta insan için en büyük güç kaynağıdır” ifadesini kullandı.

Tahtasız, “Bizlere düşen en büyük sorumluluk, bu topraklarda barış içerisinde yaşamak, adaleti hakim kılmak, bütün kardeşlerimizin iyiliği ve huzuru için çalışmaktır. Kimliği, inanışı veya görüşü ne olursa olsun bu ülkede yaşayan herkesi kardeşi bilen bizler bu görevimizi yerine getireceğiz. Kutuplaşmadan, ötekileştirmeden ve düşmanlıktan beslenenleri bir kenara itecek, yeniden gönül köprülerini kuracak ve hep birlikte Türkiye'nin önünde biriken bütün sorunları çözeceğiz. Annelerimize bu yıl vereceğimiz en büyük hediye, huzur ve barış içerisinde bir Türkiye'dir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından program, şiirler, türküler ve halaylarla devam etti.