Almanya’da uzun yıllar makine sektöründe çalışarak edindikleri bilgi birikimi, çalışma ilkeleri ve iş disiplinini YAĞMAKSAN markasıyla hayata geçirerek büyük bir girişimcilik örneği sergileyen Mustafa Yağlı ve Necati Yağlı kardeşler tarafından 1994 yılında Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan firma, Çorum’un yüz akı kuruluşları arasında.
YAĞMAKSAN, toplamda 30.000 m2 açık alan üzerine kurulu yaklaşık 10.000 m2 kapalı alana sahip tesisinde geçmişten gelen tecrübeler ile Dünya standartlarında ve yüksek kalitede üretim yapmaktadır. İthalat ve ihracat verilerine göre bölgesinin önde gelen firmalarından biri olarak YAĞMAKSAN, yaklaşık 150 çalışanı ile enerji, makina, otomotiv, raylı taşımacılık, havacılık gibi sektörlerde Dünya'nın önde gelen markalarına yüksek kalitede ürün üretmektedir.
Fabrika sahasını inceleyerek üretim durumu ve yaşanan sorunlar hakkında bilgi alan Milletvekili Başarır ve beraberindekiler, Mustafa Yağlı ve ekibini tebrik etti.
Ziyarete; ayrıca CHP Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, İl Genel Meclis Üyesi İlhami Türksal, İl Başkan Yardımcıları Ümit Er, Duran Arslan, Celal Uysal, Ali Bükücü ve Ertuğrul Demiran da katıldı.