UNESCO’nun anma ve kutlama yıl dönümleri arasında bulunan Hacı Bektaş Veli’nin vefatının 750. ve Yunus Emre’nin vefatının 700. yıldönümü olan 2021 yılının “Hacı Bektaş Veli Yılı” ile “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” ilan edilmesi münasebetiyle Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Özejder Sosyal Bilimler Lisesi işbirliğinde Çorum İl merkezinde yapılan ve büyük beğeni alan paneller, ilçelerdeki öğrencilerle buluşuyor.

Osmancık Fen Lisesi’ndeki açılış programına İl Kültür ve Turizm Müdürü Sümeyra Şengül, Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci, İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Osman Yüztgenç, Özejder Sosyal Bilimleri Lisesi Müdürü Necmettin Ünal, Osmancık Fen Lisesi Müdürü Mustafa Yıldırım, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Protokol konuşmalarının ardından panelist öğrenciler Osmancık Fen Lisesi’nde Mehmet Akif Ersoy’u, Tevfik İleri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Hacı Bektaş-ı Veli’yi, Meliha Rıfat Göbel Ortaokulu’nda ise Yunus Emre’yi anlatan sunumlarını gerçekleştirdiler. Paneller sonunda katılımcı öğrencilere Katılım Belgeleri verildi.

İdareci, öğretmen ve öğrenciler tarafından çok beğenilen ve çok faydalı olduğu belirtilen panellerin eğitim öğretim yılının ikinci yarısında imkanlar ölçüsünde diğer ilçelerde de yapılması kararlaştırıldı.