HABER: ÇAĞRI UZUN
Çorum'da son günlerde etkisini iyice artıran soğuk hava ve don, çatılarda buz sarkıtları oluşmasına neden oluyor. Gündüz saatlerinde ise güneş ışınları ve binalardaki doğalgaz buharına maruz kalan sarkıtlar bir bir düşüyor. Hemen hemen her binada oluşan buz sarkıtları, vatandaşları da tedirgin ediyor. Binalara yakın yerlere park edilen araçlar da buzdan nasibini alıyor. Bu da vatandaşların korkulu rüyası haline geliyor. Uzmanlar ise vatandaşları bina diplerinde yürümemeleri konusunda uyarıyor.

Özellikle de öğlen saatlerinde yüksek binaların çıtalarda oluşan buz sarkıtları bir bir yere düşüyor. Uyarıları dikkate alan vatandaşlar ise ellerinden geldiği kadar bina diplerinde yürümemeye çalışıyor. Vatandaşlar, yetkililerden bu konuda destek timi oluşturulmasını istiyor.

BUZ SARKITLARI TEHLİKE SAÇIYOR
Çorum'da kar yağışı sonrası etkili olan soğuk hava ve don nedeniyle binaların çatılarında oluşan buz sarkıtlar tehlike saçıyor.

Kentte son günlerde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle binaların çatı ve balkonlarından buz sarkıtları uzadı. Boyları yarım metreyi bulan buz sarkıtları, cadde ve sokakları kullanan yayalar için ciddi tehlike oluşturuyor.