Buharaevler Kültür Merkezi’nde yapılan mahalle danışma meclis toplantısına; AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Çorum Beyediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Bektaş, AK Parti Çorum Mezkez İlçe Başkanı Erhan Akar, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Fatih Temur, Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın, Buharaevler Mahalle Muhtarı Ümit Patıroğlu ve çok sayıda partili katıldı.

Mahalle Danışma Meclisi Toplantısı divanın oluşturulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Açılış konuşması yapan Mahalle Başkanı Cemal Bıyık’ın ardından sırasıyla AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Fatih Temur,İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Bektaş,AK Parti Çorum Mezkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Çorum Beyediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, AK Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya birer konuşma yaptı.

7 ay önce Buharaevler Mahalle Başkanı olarak göreve başladığını hatırlatan Cemal Bıyık, " Göreve geldiğimizde verdiğimiz sözün arkasındayız, burada sizlerin huzurunda bir kez daha söz veriyoruz. AK Parti Buharaevler Mahalle teşkilatı olarak cadde cadde, sokak sokak gezerek çalmadık kapı sıkmadık el bırakmayacağız" dedi.

Halka AK Parti'nin ve Ak kadroların yaptığı ve yapacağı tüm çalışmaları anlatacaklarının sözünü veren Bıyık, toplantılarına katılan herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

Kısa bir konuşma yapan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Fatih Temur, Çorum'un en güzide Mahallesi'nde danışma meclis toplantısı yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Böyle kalabalık bir organizasyona katılmaktan mutluluk duyduğunu belirten İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Bektaş, 2023 yılında yapılacak seçimlerde güçlü Türkiye yolunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar Cumhurbaşkanı seçilmesi için meclis olarak gece gündüz demeden çalışıp hedeflerine ulaşacaklarını vurguladı.

Buharevler Mahalle Başkanı Cemal Bıyık'a böyle büyük bir organizasyonu gerçekleştirdiği için teşekkür ederek konuşmasına başlayan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, çok kısa sürede Buharaevler'de sandık seçim çalışmalarını tamamladıklarını anlattı.

Teşkilatlar olarak her zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında olduklarını ifade eden Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, "Bizim için önemli olan yağın pahalı olması, hergün akaryakıta zam gelmesi değil, bizim için vatanımız ve istikbalimiz daha önemlidir" diye konuştu.

Çorum'da 2023 yılında yapılacak seçimlerde en az 3 milletvekili çıkaracaklarını iddia eden Aşgın, 4.üncü milletvekilini de çıkarmak için var güçleri ile çalışacaklarını ifade etti.

Diğer partilerin il kongrelerinde bile bu kadar kalabalığı toplayamadığına değinen AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatçı, "Bizler onların İl Kongrelerinde bile toplayamadığı kalabalık ile bugün mahalle tanışma toplantıları yapıyoruz" dedi.

Kalabalık bir mahalle danışma toplantısı gerçekleştirdikleri için mahalle teşkilatına teşekkür ederek konuşmasına başlayan AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Çorum'un daha önceki seçimlerde yaptığı sandık çalışmalarının Türkiye'ye örnek olduğunu hatırlattı.

Protokol konuşmalarını ardından toplantı basın mensuplarına kapalı olarak devam etti.