Evde Şekerpare yapmaya ne dersiniz? Bu basit ve lezzetli tarif, herkesin beğenisini toplayacak. Malzemeleri hazırlayın ve Şekerpare yapımına başlayalım!
Şekerpare, özel günlerinizde veya sıradan bir akşamüstü çayının yanında sunabileceğiniz mükemmel bir seçenektir. İşte evde mükemmel Şekerpare yapmanın sırları!
Evinizde lezzetli bir Şekerpare yapmak için ihtiyacınız olan her şey burada. Bu adım adım tarifle, Şekerpare yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı!
MALZEMELER
125 gram oda ısısında margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
3 çorba kaşığı silme irmik
1 adet yumurta
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı silme kabartma tozu
1 çay bardağı fındık
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
TARİF
Karıştırma kabına yağı, pudra şekerini koyup karıştırıyoruz.
Yumurtayı ilave edip tekrar karıştırıyoruz
İrmiği, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz.
Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartıp elimizle yuvarlıyoruz.
Üzerini çok hafif düzleyip ortalarına birer bütün fındık içi yerleştiriyoruz.
Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.
180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri altın sarısı rengini alana kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
Şerbet için derin tencereye suyu ve şekeri koyup yaklaşık 10-15 dakika arası pişiriyoruz.
İndirmeye yakın limon suyunu ekliyoruz 2-3 dakika daha pişiriyoruz.
Pişen şerbeti ılınmaya bırakıyoruz.
Pişen şekerpareleri fırından alıp 2 dakika kadar bekletip ılık şerbeti üzerine kepçe yardımı ile gezdiriyoruz.
Bu Şekerpare tarifi, irmik ve pudra şekeri ile tatlandırılmış, üzerine dökülen şerbeti ile ağzınızda dağılan bir tatlı sunuyor. Hazırlaması kolay bu tatlı, tüm aile bireylerini mutlu edecek. Şimdi bu tarifi deneyin ve evinizde tatlı bir rüzgar estirin!