Fırında mücver yapımı, kızartmalardan uzak durmak isteyenler için mükemmel bir seçenektir. Hem hafif hem de doyurucu bu tarif, sıcak yaz günlerinde ideal bir öğün olabilir.

Sağlıklı yemek tarifleri arasında yer alan fırında mücver, lezzetiyle olduğu kadar basit ve pratik yapımıyla da öne çıkıyor. İşte adım adım fırında mücver yapımı için gerekenler...

Fırında mücver, yaz akşamlarının vazgeçilmezi haline gelecek. Dışarıdaki kızartılmış yemeklerden sıkıldıysanız, bu sağlıklı ve lezzetli mücver tarifi tam size göre!

MALZEMELER

2 adet orta boy kabak (Kabak dışında dilediğiniz sebzeyle de mücver yapabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak; havuç, patates, karnabahar, mısır, ıspanak, kara lahana, semizotu, bezelye, pırasayı deneyebilirsiniz.)
2 yumurta
3 yemek kaşığı buğday unu veya beyaz un (tamamen size kalmış)
2 yemek kaşığı beyaz peynir (dilerseniz lor peynir de kullanabilirsiniz)
1 tutam dereotu
1 orta boy taze soğan
1 çay kaşığından biraz az karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber

TARİF

Öncelikle seçmiş olduğunuz sebzenizi minik minik doğramakla işe başlayın (Bu tarifte sebzemiz kabak). Eğer daha az zamanda yemeğinizi afiyetle yemek istiyorsanız robotta çekebilirsiniz.
Ardından sebzenin içine minik minik doğradığınız soğanları ekleyin.
Bir kase içerisine kabakları ve soğanları alıp tuz ekleyerek iyice karıştırın.
Baharatları, dereotunu ve peyniri de bu kaseye ilave edin.
Daha sonra yumurtayı ekleyin.
Elekten geçirmiş olduğunuz unu da ekleyip tüm malzemeleri karıştırın.
Karıştırdığınız malzemeleri bir fırın tepsine dökün.
180 derece fırında üzerleri ve kenarları kızarana kadar pişirin.