Evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve misafirlerinize gururla sunabileceğiniz bu elmalı kurabiye tarifi, tatlı krizlerinizin yeni çözümü olacak. Her bir lokmada elma ve tarçının muhteşem uyumunu tadacak, bu kolay tarifle herkesi şaşırtacaksınız.

MasterChef Portekiz yemekleri: Enfes Bacalhau com Natas (Kremalı Morina Balığı) tarifi MasterChef Portekiz yemekleri: Enfes Bacalhau com Natas (Kremalı Morina Balığı) tarifi

Mutfakta yaratıcılığınızı konuşturmak istiyorsanız, bu elmalı kurabiye tarifi tam size göre! Basit malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu tarif, herkesin beğenisini toplayacak. Hem pratik hem de enfes bu kurabiyeyi denemek için daha ne bekliyorsunuz?

Elmalı kurabiye, ev yapımı tatlıların en güzellerinden biridir. Bu tarif, herkesin kolaylıkla yapabileceği, adım adım anlatımlı ve garantili sonuçlar veren bir yöntem sunuyor. Kendi elmalı kurabiyenizi yapmaya hazır mısınız?

Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Malzemeler

3 su bardağı un
250 gram oda ısısında tereyağı veya margarin
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
1 kahve fincanı pudra şekeri

İç malzemesi;

3 elma orta boy elma rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 küçük boy çay bardağı şeker
1 avuç dövülmüş ceviz (isteğe bağlı, yaklaşık yarım su bardağı)

Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Rendelenen elma, tarçın ve şeker küçük bir tencereye alınıp orta ateşte elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Soğuyunca istenirse ceviz de konulur.
Ayrı bir yoğurma kabında un hariç hamur malzemelerini alarak elimizle güzelce karıştıralım.
Ardından yavaş yavaş un ilavesiyle birlikte ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda yoğrulur. Unu çok fazla ekleyerek hamurunuzu sertleştirmemelisiniz.
Yoğrulan hamur tezgaha alınarak eşit 5 bezeye ayrılır. Bezeler avuç içerisinde yuvarlanır.
Bezelerden biri tezgaha alınır. Altı üstü unlanarak tatlı tabağı büyüklüğünde, yarım cm kalınlığında olacak şekilde açılır.
Açılan hamur önce dörde, her bir parça da 2 ye bölünür. (Yani toplam 8 üçgen çıkacak).
Geniş kısımlarına soğuyan elma harcından 1 tatlı kaşığı koyularak, sigara böreği sarar gibi sarılır. Her beze için aynı işlem sırasıyla uygulanır.
Şekil verilen kurabiyeler pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir.
Kurabiyelerin altı hafif kızardığı anda fırından alınır.
Elmalı kurabiyeler ılınınca üzerine pudra şekeri serpilir ve servis edilir. Afiyet olsun.

Bu elmalı kurabiye tarifi, hem pratik hem de lezzetli bir tatlı arayan herkes için mükemmel bir seçenek sunuyor. Malzemelerin kolay bulunabilir olması ve adım adım anlatımı ile herkesin rahatlıkla uygulayabileceği bu tarif, çay saatlerinizi tatlandıracak. Deneyin ve elmalı kurabiyenin eşsiz lezzet yolculuğuna çıkın.