Yapılan çalışmalar sonucunda ilçedeki tarım arazilerine yem bitkileri ekilmesi için üreticilere bu yıl için de silajlık mısır tohum desteği sağlandığı belirtildi.

Kaymakam Yunus Ataman tarafından yapılan açıklamada, “ İlçemizde 1500 dönüme yakın alana silajlık mısır ekimi yapan üreticilerin Kaymakamlığımızca bir araya getirilen çiftçilerimize hazırlanan proje kapsamında alınması sağlanan paketleme makinesi ile hasadın ardından elde edilecek ürünü daha iyi muhafaza etme ve pazarlayabilme imkanına kavuşturulmuş olması ekilen alanın da artmasına katkı sağladı. Başarılı olan proje için bu yıl da teşviklerin devam etmesi kararlaştırılmış ve çiftçilerimize Kaymakamlığımızca sağlanan hibe tohum desteği evlerinde teslim edilmiştir” dedi.

Ataman, "Tarım ve hayvancılığın temel geçim kaynağı olduğu ilçemizde bu projenin başarılı olmasıyla hem yem bitkisi üreten çiftçilerimiz mevcut alandan daha iyi kazanç sağlamış hem de hayvancılık yapan vatandaşlarımızın yem bitkisine daha cazip maliyetlerle ve daha kolay ulaşması mümkün hale gelmiştir. Bu olumlu neticeler bizi de ziyadesiyle memnun etmiştir. Boğazkale Kaymakamlığımızca üreten tüm vatandaşlarımıza imkânlarımız ölçüsünde destek verilmeye devam edilecektir. Tüm üreticilerimize hayırlı, bereketli bir yıl diliyorum." açıklamasında bulundu.