Boğazkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Başkanlığı tarafından yürütülen yardım çalışmaları kapsamında Boğazkale İlçe Merkezi ve Köylerinde bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşların ihtiyaçları karşılanmaya devam ediyor. Virüs Salgının başladığı ve salgının yayılmasını önlemek için alınan izolasyon kararının yürürlüğü girdiği tarihten itibaren vatandaşların olumsuz yönde etkilenmemesi amacıyla ayni ve nakdi yardım faaliyetleri devam ediyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Sosyal ve maddi olarak en riskli gurup olan yaşlı ve engelliler ile gelir seviyesi düşük hanelere yönelik başlattığı Ekonomik İstikrar Kalkınma Destek Paketi toplamda 329 haneye nakit ödemesi yapıldı.
Ayrıca Boğazkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Başkanlığınca ihtiyaç sahibi vatandaşların temel gıda ve diğer acil ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 166 haneye ayni ve nakdi yardım yapıldı.

Boğazkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Başkalığınca Ramazan ayı başında ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmak üzere 300 paket gıda alımı yapıldı. 300 hanenin temel gıda ihtiyaçları Ramazan ayı başlamadan hanelere ulaştırılarak Ramazan ayında sıkıntı yaşamamaları sağlanacak.

Boğazkale Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklama “İçinde bulunduğumuz bu sürecin en az kayıpla atlatılması ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması için Kaymakamlığımızca yürütülen çalışmalar aralıksız olarak devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.