Sungurlu’da faaliyet gösteren Sevgisun Unlu Mamulleri, ilçenin adını duyurmaya devam ediyor.

Kooperatif Başkanı Havva Özata, “Sungurlu’yu tanıtım için Antalya’da festivale katıldık. İlçemizin tanıtımı için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

Sevgisun Unlu Mamulleri, son olarak Antalya’da düzenlenen ‘Kadın Kooperatifleri Festivali’ne katıldı.

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi tarafından Türkiye'de kadınların kurduğu, yönettiği girişimcilik, işletme, üretim kooperatiflerinin en büyük buluşması Kadın Kooperatifleri Festivali düzenlendi.

Muratpaşa Kent Meydanı'nda bu yıl 2’ncisi düzenlenen festivale Türkiye'nin dört bir yanından kadınların kurup yönettiği 54 kooperatif katıldı.

Pazar günü sona eren festival için Antalya’da buluşan kadın kooperatifleri, kent meydanında açtıkları stantlarda el emeği, göz nuru ürünlerini tanıttı.

Sungurlu Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'nin yöresel ürünleri de, festivalde sergilendi.

Sungurlu’yu ve Çorum’u temsilen katılan Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından oluşturulan Sevgisun Unlu Mamulleri de stant açtıkları festivalde, yöresel köfte, katmer, mantı, erişte, tarhana ve gözleme gibi ürünlerle ilçenin tanıtımına büyük katkı sağladı.

Kooperatif Başkanı Havva Özata, ilçeye has yöresel ürünleri festival ve fuarlarda tanıttıklarını ifade etti.

Özata, ilçenin yöresel ürünlerini Antalya’da açılan, ‘Kadın Kooperatifleri Festivali’nde tanıttıklarını ve tanıtmaya devam edeceklerini kaydetti.