UNICEF’in her yıl 20 Kasım’da kutladığı Dünya Çocuk Günü, aynı zamanda Çocuk Haklarına dair Sözleşme’nin kabul edildiği tarih. Bu küresel günde okula gidemeyen, korunmasız ve köklerinden koparılmış milyonlarca çocuğun durumu hakkında farkındalık yaratılıyor, bu çocuklar için büyük önem taşıyan kaynaklar sağlanıyor.
Bu çerçevede, 2018 yılında farkındalık yaratmak ve çocuk haklarına dünyanın ilgisini çekmek amacıyla, UNICEF tarafından başlatılan mavi ışıklandırma etkinliği ile çocuk haklarının desteklenmesi çağrısına bu yıl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü de katılıyor.
Hattuşa Örenyeri ve Çorum Müzesi de, söz konusu etkinlikler kapsamında UNICEF tarafından video ve fotoğraf çekimleri yapılacak ve mavi ışıkla aydınlatılacak.
Türkiye’deki 6 müze ve örenyerinden biri olarak UNICEF Genel Merkezinin Dünya Çocuk Günü Türkiye Etkinlikleri klibinde yer alacak. Dünya genelinde yayımlanacak bu video klip ile döneminin en güçlü imparatorluklarından Hititler ve Hititlerden kalan mirasa ev sahipliği yapan Çorum İlimiz, Çorum Müzesi ve Hattuşa Örenyeri’nin uluslararası kamuoyunda tanınmasına ve bilinirliğine de katkı sağlanmış olacak.