Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada, “Koronavirüs Salgını nedeniyle toplu etkinlik ve kutlamaların yapılamaması bayram coşkusunun yaşanmasına engel olamadı. Çocuklarımız evlerini, balkonlarını süsleyerek ve evlerinde yaptıkları etkinlikleri sosyal medya üzerinden paylaşarak kutladılar. Boğazkale Kaymakamlığı da çocuklarınızın yaninda olmak, onların bayram coşkusunu artırmak için kendilerine çeşitli hediyeler alarak evlerinde ziyaret etti.

İlçe Kaymakamımız Yunus Ataman başta olmak üzere, SYDV, Polis Teşkilatı ve Jandarma Komutanlığı ekipleri çocuklarımızı evlerinde ziyaret ederek hem hediyelerini verdi hem de bayram coşkularına ortak oldu.Bayram kutlamaları kapsamında akşam saat 21;00 da ses yayın sistemlerinden İstiklal Marşımız yayınlanacak ve tüm vatandaşlarımız balkonlarından eşlik edecek.

Bu vesile ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını bir kez daha kutluyor, tüm vatandaşlarımızı saat 21:00 da İstiklal Marşımızı hep birlikte ve büyük bir coşku içerisinde okumaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.