1954 yılında Çorum'un Mecitözü ilçesinde doğdu.
Üniversite eğitimini Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nde gören Ahmet Aksoy, 1977 yılında Üniversite asistanlığına başladı. 1983 yılında yardımcı doçentlik ünvanı aldı. Bir süre Amerika Michegan State Üniversitesi'nde görev yapan Aksoy 1987'de doçent, 1994'de profesör ünvanlarını aldı.
Türk Exim Bank Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevlerinde de bulunan Ahmet Aksoy, görevlerinden istifa ederek, MHP'den Çorum Milletvekili adayı oldu.
Prof. Dr. Ahmet Aksoy Sezgin Aksoy ile evli ve 2 çocuk babasıdır.

ÇANKAYA HAYALİ

Aksoy, Çorum Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen ''İş Alemi Soruyor, Milletvekili Adayları Yanıtlıyor'' adlı panelde, oturum başkanı Çorum Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Samsunlu'nun, Çorumlu milletvekili adaylarını bakan ya da başbakan olarak görmek istediklerini söylemesi üzerine, şöyle konuştu:

''Benim Başbakan olma şansım yok. Ancak, önümüzdeki dönemde meclis, Cumhurbaşkanını seçecek. Eğer partim uygun görürse benim öyle bir şansım var. Ancak, AK Parti'den aday olan arkadaşımız Agah Kafkas'ın başbakan olma şansı var. Çünkü onların genel başkanı başbakan olamayacak. Bu konuda kendisine başarılar diliyorum.''